Thursday, April 18, 2013

Diari 418– Temasya Sukan Maahad Sains al-Quran al-Amin

“Hari ini saya berkumpul dengan anak murid saya ini di Kompleks Sukan Negara Panasonic Shah Alam, satu hari nanti saya ingin berkumpul dengan kamu semua di tempat lebih hebat, di dewan Parlimen, di Dewan Perniagaan yang hebat, dan majlis perbentangan kertas kerja peringkat Antarabangsa, kamu adalah pelapis kepimpinan akan datang…”

Inilah antara petikan ucapan yang saya berikan pada anak murid saya dari Maahad Sains al-Quran al-Amin (MASAA) di majlis Temasya sukan Maahad Sains al-Quran al-Amin (MASAA) kali ke lima.

13 April 2013, bermula jam 9.00, pagi, temasya sukan telah diadakan. Saya memang tidak sempat untuk mengikutinya sejak awal, hanya sempat untuk merasmikan majlis penutup temasya sukan ini.

Ia melibatkan juga ibu dan ayah pelajar. Semoga anak-anak pelajar ini terus cemerlang di dalam hidup mereka, insyaAllah.

IMG_7788

Allah menyukai orang mukmin yang kuat tubuh badan mereka.

IMG_7813

Walau di tengah terikan panas, tapi anak murid saya ini tetap bersemangat

IMG_7842

Sama-sama melaungkan Asmaul Husan

IMG_7844 

IMG_7854

Ucapan perasmina penutup

IMG_7861

Unit fotografi

IMG_7922 

IMG_7976

ini adalah dari Maahad Rendah Sains al-Quran al-Amin (MARSAA). KIta memulakan MARSAA bermula darjah 4, ia adalah sekolah rendah yang menggabungkan hafalan al-Quran dan Akademik

IMG_7982

IMG_8019

IMG_8064

Pemenang keseluruahan.

“Diari Merakam Sejarah Mencatat Kenangan”

al-Faqir Ila Rabbihi

Muhamad bin Abdullah

Jerusalem

18  April 2013

2 comments:

Anonymous said...

Byk pahala Ustaz...mudah2an rezeki ustaz sentiasa brtambah dunia-akhirat...Fauzi,ipoh UK10.(Rindu nk minum teh tarik dgn ustaz.)

pak Samsul said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m