Wednesday, February 24, 2016

Sekilas 52 - Mengapa Mahhaj Wahabi Di Tentang (3) - Mengenai Peminta Dan Pendokong Wahabi

 Bagi siri yang ketiga ini ingin saya kongsikan, kenapa Manhaj Wahabi ini ditolak oleh tuan-tuan guru kita terdahulu. Saya mulakan dengan saya ulangi beberapa perkara. Harap artikel ini dibaca hingga akhir.

1. Manhaj Wahabi adalah satu manhaj yang menggunakan al-Quran dan Hadis semata-mata.

2. Doktrin ini nampaknya bagus tetapi ia akan mengetepikan pandangan ulama-ulama muktabar. Sebab itu akhirnya, doktrin ini akan menolak mazhab.

3. Menolak mazhab bagi orang betul-betul berilmu, yang faham ayat hukum dan hadis hukum, tahu menggunakannya akan menyebabkan seseorang itu terselamat dari tafsiran yang salah.

4. Jika seseorang itu orang awam, yang baru berjinak-jinak dengan agama, akan mendedahkannya tersalah di dalam tafsiran sesuatu hukum. Kadang-kala, baca ayat hukum pun dari buku-buku terjemahan.

5. Walaubagaiman pun, tidak semua orang yang menggunakan kaedah ini adalah orang wahabi. Ada beberapa golongan orang di dalam hal ini.

1. Peminat manhaj (cara) wahabi. Dia bukan wahabi, tetapi peminat manhaj (cara).

Biasanya, ada tiga jenis golongan.

i. Golongan pertama ialah seseroang yang apabila dia belajar agama sampai satu tahap yang tinggi dan sudah faham perjalanan bagaimana sesuatu hukum itu dikeluarkan, mahir ilmu-ilmu alat seperi Bahasa Arab, Qawaid Fiqhiyyah, Usul Fiqh dan lain-lain, maka dia akan berminat dengan manhaj (cara) ini.  

Kebiasaannya, orang yang menjadi peminat manhaj wahabi ialah orang yang bukan dari aliran syariah (hukum hakam). Biasanya dari aliran-aliran lain (Bahasa Arab/ Usuluddin). Tetapi saya tidak menafikan, ada juga sesetengah golongan syariah yang meminati manhaj ini, tetapi bilangannya tidak seramai dari bidang lainnya.

ii. Orang awam yang baru ingin memahami Islam dan berguru dengan cara ini. Ia akan menjadi orang ikut-ikut juga. Orang macam ini, di mana pun, sama. Dia akan mengikut guru yang mengajarnya. Kebetulan, jika guru yang mengajarnya itu berhemah, maka dia akan menjadi orang berhemah. Jika guru itu jenis yang suka memperlecehkan orang lain, maka dia pasti akan terikut dengan cara ini.

iii. golongan ketiga adalah golonga yang kecewa dengan ustaz-ustaz lama ini, yang membawa pendekatan kudus, tidak boleh ditegur, suka marah-marah dan sebagainya. Kita tidak nafikan terdapat kelemahan ustaz-ustaz lama yang kadang-kala pandangannya itu ada kepentingan dan sebagainya. Apabila golongan ketiga ini bertemu dengan ustaz yang boleh membidas, dia tidak jumpa pula ustaz yang betul-betul membimbingnya, maka dia akan menjadi peminat manhaj ini.

Biasanya golongan ini terdiri dari orang terpelajar yang bukan dari aliran agama. Ustaz lama pula tidak membuka ruang untuk bertanya, jadi, perasaan ingin tahu itu meluap-luap dan apabila bertemu dengan peminat manhaj wahabi ini, dia akan berminat.

Golongan pertama boleh terselamat dari kesesatan kerana ia faham dan telah tahu banyak hukum hakam ini. Tetapi golongan kedua dan ketiga, boleh terdedah dengan kesalahan di dalam mentafsir al-Quran dan Hadis. Ini kerana, kaedah yang dibawa ialah, rujuk pada al-Quran dan hadis semata-mata.

Golongan kedua dan ketiga, jika tidak belajar secara sistematik, akan menjadi orang yang tidak berpegang dengan mazhab muktabar, tetapi nanti akan menjadi orang yang berpegang dengan mazhab ustaz yang menjadi rujukannya itu. Ustaz itu yang akan menjadi rujukan hukum baginya. Atau yang membimbangkan, akan menjadi orang yang mentafsir sendiri agama menurut fahamannya.

2. Pemegang Wahabi.
Kenapa ulama-ulama kita ada sampai ada yang berfatwa   mengatakan wahabi bukan dari ahli sunnah wal Jemaah. Ia terjadi apabila doktrin tidak berminat dengan tafsiran ulama muktabar dibawa kepada bab akidah.
Bagi manhaj Wahabi yang hanya menggunakan al-Quran dah hadis, apabila membahaskan ayat-ayat mengenai zat Allah, ia akan menjadikan seseorang itu sampai tahap menjisimkan Allah. Mengatakan Allah itu ada tangan seperti tangan kita, Allah itu duduk seperti duduk kita.

Ia yang membezakannya dengan akidah Ahli Sunnah. Ahli Sunnah tidak menjisimkan Allah. Kerana di dalam Ahli Sunnah, ada pengajian yang menekankan bahawa Allah tidak sama dengan makhluk.

**(bagi kita yang kurang mahir dalam bahasa Arab, boleh rujuk buku I’tikad Ahlisunnah Wal-Jamaah oleh K.H Sirajuddin Abbas)

Di dalam bab akidah, ahli Sunnah telah menggariskan beberapa dasar. Antaranya ialah Allah itu tidak akan sama dengan makhluk

(Dia) Pencipta langit dan bumi. Dia menjadikan bagi kamu dari jenis kamu sendiri pasangan-pasangan dan dari jenis binatang ternak pasangan- pasangan (pula), dijadikan-Nya kamu berkembang biak dengan jalan itu. Tidak ada sesuatupun yang serupa dengan Dia, dan Dia-lah yang Maha Mendengar dan Melihat (surah al-Syura ayat 11)

Jadi, peperangan yang sebenar antara wahabi dengan ahli sunnah bukan sebab qunut atau talkin. Itu hanya bab hukum hakam. Ia terjadi apabila sudah mula membahaskan bab akidah.

Kenapa Kategori Pertama (Peminat Wahabi) Juga Ditentang Di Malaysia?
Kerana, rakyat di Malaysia tidak ramai yang mengetahui apa itu wahabi. Jadi, jika manhaj wahabi disebarkan, ditakuti, bermula dengan hukum hakam, ia akan mula membahaskan bab akidah.

Ini kerana, peminat wahabi akan mendoktrinkan agar kita berpegang dengan al-Quran dan hadis semata-mata. Tidak perlu memakai pandangan ulama dalam mazhab dan sebagainya. Persoalannya, jika seorang itu tidak faham apa makna hadis itu, tafsiran siapa yang akan dipakai? Sudah tentu dia akan merujuk kepada tafisiran sendiri atau ustaznya itu sahaja.

Maka, oleh kerana tafsiran ustaz itu sendiri yang dipakai, ia akan mendedahkan kepada bahaya. Jika ustaz itu memang ilmunya tinggi, tidak menjadi masalah, tetapi, jika ustaz yang mendoktrinkan manhaj (cara) wahabi ini, ilmunya tidak berapa tinggi, ia akan mendedahkan kepadanya kesilapan tafsiran hukum yang kemudian akan diikuti oleh muridnya.

Apa jalan keluarnya ?

Jalan keluarnya, belajar agama perlu berguru dengan manhaj (cara) yang betul. Kita belajar agama bukan untuk tunjuk kita alim. Kita belajar kerana nak menghampirkan diri pada Allah. Bergurulah. Jangan ketepikan tafsiran ulama muktabar di dalam sesuatu hukum.
Belajar dengan manhaj (cara) ahli Sunnah iaitu, hukum itu dikeluarkan dengan melihat kepada al-Quran, hadis, Ijmak ulama dan kias.

Selepas itu, kaedah lain seperti masalih al-Mursalah (melihat kebaikan), sad al-Zara’ik (menghalang keburukan) dan sebagainya.
Jika semata-mata al-Quran dan hadis, ditakuti terdedah dengan kesilapan di dalam mentafsir sesebuah hukum.

Di dalam al-Quran Allah menyatakan bahawa :-
Hai orang-orang yang beriman, ta'atilah Allah dan ta'atilah Rasul (Nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (Al Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya. (surah an-Nisa ayat 59)

Imam al-Qurtubi ketika menafsirkan ayat ini menyatakan bahawa:-

Dan tidak ada selain ulama’ yang tahu bagaimana untuk balik pada al-Kitab dan al-Sunnah, maka berdasarkan perkara ini, bertanya sesuatu persoalan pada ulama’ itu hukumnya wajib.

Harapan saya
Saya mengharapkan, semua orang di Malaysia ini akan semakin matang di dalam pengajian agama. Tahu al-Quran dan hadis dengan manhaj (cara) yang betul.

Bagi para ustaz, ajar orang ramai juga merujuk kepada kitab-kitab. Buka orang awam untuk perbahasan ilmu.
Bagi ustaz yang gemar pada perbincangan, jaga adab di dalam berbincang dan adab di dalam berselisah pendapat. Jangan pula kita mengatakan, kita sahaja betul dan orang lain salah. Selagi mana ada dalil dan hujjah kita perlu berlapang dada dengan perselisihan ini. Jangan sampai perselisihan dengan emosi menyebabkan masyarakat lagi huru hara.

Bagi masyarakat, perbalahan antara ulama di Malaysia sekarang ini adalah ibarat perbalahan ibu bapa. Jika kita tidak boleh mengikuti dengan baik, bersabar dan tenang. Ketika tengah panas, semua akan saling salah menyalahkan. Doakan yang terbaik untuk semua. Yang penting, akhirnya, biar semua kembali kepada Allah dengan mencari  keredhaannya.

Semoga Allah terus memelihara kita semua dari perkara yang mengundang kemurkaannya, amin…

‘Sekilas Itu Realiti, Realiti Itu Kehidupan”

Al-Fakir Ila Rabbihi
Muhamad bin Abdullah
Seksyen 26  Shah Alam
24 Febuari 2016 jam 8.00 pagi

** dedikasi kepada semua guruku terutama Allahyarham Tuan Guru Haji Abdullah Lubuk Tapah Kelantan dan  Ayahanda Allahyarham Tuan Guru Haji Abdullah Mohd Said – al-Fatihah-

1,091 comments:

«Oldest   ‹Older   1001 – 1091 of 1091
Anonymous said...

Bila Mahathir cakap haji 1mdb korang tak mabrur kau betah dia. Kau pusing cerita cakap dia tak layak nak mengadili, menilai, menghakimi amal ibadat sesat korang. Mahathir tak layak keluar fatwa, Harusani dengan Rahman je yang layak bagi fatwah. Diorang ada sijil tarekat, ilmu kitab2 pun pekat. Lagi power dari ahli kitab yahudi zaman NABI Musa.

Aku pun nak tanya jugak, ajib kau tu pulak apa kelayakan dia nak mengutus orang pegi haji ke Mekah? Bila masa Allah Taala wahyu kat dia pegi hantar jemaah imam kampung, lebai, pegawai kerajaan buat haji? Allah Taala takde suruh apa pun. Kat gunung Tursina mana jibi dapat wahyu buat amal ibadah haji style macam ni? Bukak MLM 1mdb, tipu duit negara kemudian cuci balik duit curi hantar orang pegi haji. Bangang punya keje, yahudi bani israel pun tak buat keje macam ni.

Jangan cakap haji 1mdb, haji pakej, muasassah yang jibi subsidi korang tiap tahun tu pun Allah Taala taknak terima. Bodoh punya keje buat haji umrah macam hindu. Pegi semayang masjid pakai kain pelikat, pegi haji umrah pakai kain tuala macam sami. Apa bodoh kau? Ingat pegi mandi sungai Ganges ke main lilit kain macam sari. Haji mabrur kepala hotak kau, cakap orang tua taknak dengar. Perasan diri baik suci. Orang kena azab banjir dia relax wefie pegi bercuti. Man kadir cuti dalam negara, dia syok cycling luar negeri.

Dah masuk 2 kali jiblis ni buat perangai bila negara kena azab bencana. Takpe dia dah arah Bagan John of Arc siap sedia. Apapahal kau tenggelam contact dia, Aid Midi dah standby bantuan. Kalau tak cukup mintak derma. Jibi tengah sibuk bawak keluarga jalan makan angin dengan makan duit menyamun. Kalau tak belanjakan nanti sayang, duit bilion2 tak guna simpan je dalam bilik membukit buat apa?

Bila kau nak balik settlekan banjir kelantan jibi? Mihan dah bising tu balik kampung jalan jammed 3 jam. Jangan cakap katak, ular, lipan, mengkarung semua akan keluar dari tempurung bila kena hanyut dengan air. Bodoh kau bi, cakap mulut macam puaka, celupar, otak tak berpikir. Sekali datang pulak banjir, tanah runtuh padanlah muka selenga kau tu muka tak malu kena azab terus lari.

Kau nak bercuti itu bukan urusan rasmi, kau naiklah flight airasia bawak anak bini pegi cuti. Apa bangang kau naik flight negara pegi cuti luar negeri? Gaji tiap2 bulan bayar, elaun ambik, komisen atas angin sebat, subsidi minyak kau potong dan rembat, GST lagi pungut. Mereng betul otak kau ni. Ingatkan masuk 2017 nak berubah, memang sahlah kau akan jadi bodoh macam bapak kau sampai mati.

Sara jangan salah faham, tak bermakna uncle GB survive dia sukses dan tahan lasak. Bukan bermakna dia telah berjaya mengharungi cabaran politik semasa, belum lagi. Sebab kalau nak compare jibi dengan iblis, iblis lagi lama survived. Sampai hari ni iblis hidup lagi. Masih lagi istiqomah menghasut dan menyesatkan ajib setiap hari. Dengan hasutan, fitnah tipudaya dan taat setia ikut cakap bini. Macam tu lah cara iblis Sara, guna hawa sebagai jerat. Memikat jibi dengan dunia dan lupa hari akhirat, akhirnya dua dua tumbang di pintu neraka. Selamat menuju ambang neraka jibby n family.


#happynewyearsarababy
#janganjadimacam/macaijibi
#letseewhathappen
#maythefirebewithyoumrgbtaksedardiri
Anonymous said...

Hanyasanya yang layak memakmurkan (menghidupkan) masjid-masjid Allah itu ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari akhirat serta mendirikan sembahyang dan menunaikan zakat dan tidak takut melainkan kepada Allah,

(dengan adanya sifat-sifat yang tersebut) maka adalah diharapkan mereka menjadi dari golongan yang mendapat petunjuk.
(At-Taubah 9:18

Adakah kamu sifatkan perbuatan memberi subsidi kepada orang-orang yang mengerjakan Haji, dan (perbuatan) memakmurkan Masjid Al-Haraam itu sama seperti orang yang beriman kepada Allah dan hari akhirat serta berjuang pada jalan Allah?

Mereka (yang bersifat demikian) tidak sama di sisi Allah, dan Allah tidak memberikan hidayah petunjuk kepada kaum yang zalim seperti Jibi.

Anonymous said...

(Masa untuk mengerjakan ibadat) Haji itu ialah beberapa bulan yang termaklum.

Oleh yang demikian sesiapa yang telah mewajibkan dirinya mengerjakan ibadat Haji itu,

maka tidak boleh mencampuri isteri,

dan tidak boleh membuat maksiat,

dan tidak boleh bertengkar,

dalam masa mengerjakan ibadat Haji.

Dan apa jua kebaikan yang kamu kerjakan adalah diketahui oleh Allah;

dan hendaklah kamu membawa bekal dengan cukupnya kerana sesungguhnya sebaik-baik bekal itu ialah memelihara diri (dari KEAIBAN MEMINTA SEDEKAH, bagi subsidi 1mdb);

dan bertaqwalah kepadaKu wahai orang-orang yang berakal (yang dapat memikir dan memahaminya).

Al-Baqarah 2:197


Buktikanlah duit 1mdb ajib bagi tu duit bersih terpelihara? Tu bukan duit taxpayer semata2, kau dah campur sekali dengan duit curi sykt skim ponzi. Kau dengan agen2 umrah yang menipu tu semua sama. Bezanya satu pihak raih untung, satu pihak raih undi. Advantage pada kau, pasal kau kontrol industri. Kawal visa, hukum, fatwa, lesen, subsidi.

Anonymous said...

(Katakanlah kepada mufti Harusani):

"Turutlah apa yang telah diturunkan kepada Harusani dari Allah yakni Alquran

dan janganlah Harusani menurut pemimpin-pemimpin yang lain dari Allah;

(tetapi sayang) amatlah sedikit dia mengambil peringatan".

(Al-A'raaf 7:3

Maka sesungguhnya Kami (Allah) akan menyoal umat-umat yang telah diutuskan (Rasul-rasul) kepada mereka, dan sesungguhnya Kami akan menyoal juga Rasul-rasul itu.
(Al-A'raaf 7:6)

Kemudian sesungguhnya Kami akan ceritakan kepada mereka (Rasul-rasul dan umat-umatnya),

dengan (berdasarkan) pengetahuan (yang meliputi akan apa yang mereka lakukan),

dan sememangnya Kami tidak sekali-kali ghaib (bahkan sentiasa Mendengar, Melihat dan Mengetahui akan hal ehwal mereka).

Anonymous said...

Bila kita cakap mufti2 ni semua bodoh kau semua melenting, meroyan. Tak boleh nak terima kenyataan. Sedang hakikat dia yang kami tengok kau sendiri yang suka buat perangai macam tuhan. Ada je fatwa2 baru yang korang suka keluarkan. Alasan dia pasal korang semua dilantik, menjawat jawatan pegawai agama dalam kerajaan. Payable muftis tiap2 bulan.

Nabi yang diutus Allah Taala dulu tu pun kena tunggu wahyu datang, Jibril baca baru dia boleh baca Alquran, baru dia berani keluar hukum fatwa yang Allah Taala sediakan. Ini korang baru makan gaji 7 8 ribu dah tunjuk kerek, poyo, perasan pandai keluar hukum kitab sendiri. Alasan dia hukum fatwa ni semua sesuai dengan zaman kini, ulamak2 dulu pun dah sepakat bincangkan.

Kau patut tanyalah jibi tu dulu mana dia dapat perintah nak jadi tuhan? Lepas pilihanraya tiba2 dia naik pangkat pulak secara mendadak nak memerintah alam melayu secara demokrasi terpimpin. Menuntut manusia taat setia pada bangang dia. Apa dah gila ke kepala otak dia cakap perkara bukan bukan?

Bila orang tanya mana bukti duit 1mdb kau tu bersih terpelihara kau tak berani nak jawap. Cuma kau paksa orang terima duit bisnes kau tu suci, bersih punya pelaburan. mdb tu broker hartanah kerajaan je, jual tenaga, jual auta, meniaga hutang. Kau sendiri hutang ribak melampuh dalam 1mdb tu pun belum habis bayar, dan2 je kau nak sponsor orang naik haji. Sedang hutang yang kau buat pun belum habis bayar lagi. Apa bodoh kau harusani Allah Taala nak kena terima amal haji engkau orang?

Memang hak Allah Taala lah taknak terima haji2 palsu serupa macam hindu yang kau buat. Pertama sekali kau buat haji tu perniagaan. Kemudian kau bangang masuk baitullah tak ikut tertib yang ditentukan, masuk pakai towel, underwear tak pakai, telur tergantung, terpusing2 7 8 kali macam masuk funfair pegi jalan2. Orang nak beramal masuk masjid kau duduklah baik2. Kau masuk masjid bagan datuk semayang ada ke kau buat keje gila pegi pusing masjid tu 7 8 kali? Kat Malaysia nampak ok, sampai Mekah ikut ustad semua jadi bangang.

Bila Allah Taala taknak terima haji dia, kau pusing cakap Mahathir tu macam utusan tuhan. Boleh jalan atas air, wali suci lagi pilihan. Situ je kita nampak kebanyakan korang mufti ni bangang. Tak paham Alquran peringatan. Untuk kaum tarekat ahli sunah yang ingkar derhaka macam korang sebagai amaran. Kau sendiri yang bodoh harusani pegi bakar quran tu kau lupa. Kau taktau yang Alquran Allah Taala ni ayat2 Dia memang untuk merejam setan. Kaulah salah sorang syaitan yang Allah Taala nyatakan. Syaitan pembela Firaun Pondan.

Anonymous said...

Bandingan (segala kebaikan amal haji 1mdb dan usaha) orang-orang yang kufur ingkar terhadap Tuhannya ialah seperti abu yang diterbangkan angin pada hari ribut yang kencang;

mereka tidak memperoleh sesuatu faedah pun dari apa yang mereka telah usahakan itu.

Sia-sianya amalan itu ialah kesan kesesatan yang jauh dari dasar kebenaran.

(Ibrahim 14:18)

Tidakkah engkau telah nampak dan mengetahui bahawa Allah telah menciptakan langit dan bumi dengan cara yang sungguh layak dan berhikmat?

Jika Allah kehendaki nescaya dibinasakanNya kamu dan amal amal kamu (dengan sebab kekufuran kamu) dan didatangkan pula dengan makhluk-makhluk yang baharu yang lagi baik.

Dan yang demikian itu tidaklah sukar bagi Allah melakukannya.

Anonymous said...

Kadang nak pahamkan orang yang berpelajaran tinggi ni lagi susah dari orang yang berpikiran biasa2. Bila kita bacakan Alquran sebijik-bijik baru kita tau dia tu bodoh tak paham bahasa. Ayat2 mudah macam ni pun dia tak boleh nak tangkap. Otak dia tiba2 jadi bebal pasal banyak makan duit haram. Hari2 tuhan jibi dia sogok dedak cap ayam membuatkan kepala dia tu jadi bengong sengal sengal tak boleh nak hadam.

Allah Taala menilai amal dengan kebenaran wajdi, dengan Alquran. Dia tak pandang kebaikan, Dia pun tak pandang amal yang banyak. Kau zikir selawat lah pakai speaker besar mana sekali pun, kau dermalah 18 juta sekali tiap2 hari, kau sembahyang 7000 rakaat seumur hidup, kau mengucaplah syahadah 1000 kali setiap jam pun Dia belum tentu lagi terima amal kebaikan kau. Itu menunjukkan Allah Taala Dia ada prinsip, Dia tetap berpegang pada hukum kebenaran yang Dia tentukan, bukan hukum maqasid syariah yang jibi selewengkan.

Dia hanya baca saja hukum keputusan haji makberuk 1mdb yang kau laksanakan. Apa kene mengena dengan Mahathir pulak yang menilai amalan? Mahathir kritik saja dengan ilmu dan pandangan dia. Yang tak mau menerima Allah Taala bukan Mahathir. Korang perangai bangkai suka pusing2 cerita cakap Mahathir nak jadi macam tuhan. Menimbang amal ibadah manusia bodoh macam korang.

Kau orang janganlah bangang sangat nak paksa2 Allah Taala terima kebaikan palsu penuh kepuraan kau tu. Allah Taala Dia tau yang terang dan tersembunyi. Lakonan halus niat tak baik kau semua Dia dapat baca. Itu pasal Dia cakap Dia tak ghaib, Dia boleh nampak dalam isi hati wajdi tanpa menebuk sebuah lubang walau seinci. Kau bodoh Wajdi, kau nak samakan pandangan mata manusia tu sama dengan pandangan Allah Taala. Sedang Dia cakap dengan kau hari2, Dia maha melihat segala apa yang ada di dalam dada.

Jangan cakap dari segi rukun dan syarat, dari segi perbuatan tu pun kita dah tau salah. Kesalahan dia pasal dek bodoh dia rasa dia banyak duit suka2 makbapak dia nak hantar orang pegi haji ke Mekah. Sedang dia taktau pun yang amal ibadah orang tu dah cukup ke belum untuk dinilai masa naik haji.

Cuba kau tengok umur muda belia macam gaddafi tu, amal pun tak sempurna lagi. Akal pun tak cukup matang lagi kau nak hantar dia pegi Mekah buat haji. Allah Taala nak kira macamana? Buah tak masak, amal tak matang, ilmu masih mentah tau2 sampai depan Kaabah doa mintak senang dunia itu saja. Akhirat kosong takde apa2. Buat apa Allah Taala nak terima amal ibadah haji dia?

Tuhan jibi kau tu buat baik ada sebab, dia nak kan sokongan dan kekuasaan yang lebih kurang sama macam Allah Taala untuk memerintah manusia. Supaya dia boleh lama memegang tampuk kuasa dan mudah bagi dia mendapat kesenangan hidup dunia. Itu tujuan dia buat baik bukan Allah Taala taktau niat amal dia macamana. Datang Mekah buat janji palsu, balik malaysia terus jadi setan sambung keje menipu. Dia ingat dia dah cukup bijak nak kencing Allah Taala. Bodoh punya jiblis.

Bagi Allah Taala Dia tak perlu tarik balik segala kenyataan yang Dia dah nyatakan. Dia tak perlu tunduk dengan mana2 desakan dari mana2 suara sumbang picisan khadam2 jibi membodek tuan. Bukan Dia yang nak kena taat perintah tuhan jibi engkau orang. Cuma Dia bagitau terus terang amal ibadah orang kufur kafir macam korang islam ikut tok nek moyang, Dia tak boleh terima. Tak mengikut syarat yang ditetapkan. Kosong takde pertimbangan, menjadi abu berterbangan.

Anonymous said...

Wajdi, Jibi dan Irmo suka kalaulah engkau semua bertolak ansur (menurut kemahuan nafsu politik sesat mereka), supaya mereka juga bertolak ansur berlemah-lembut (pada zahirnya terhadapmu).

Dan janganlah engkau (berkisar dari pendirianmu yang benar, dan jangan) menurut kemahuan orang yang selalu bersumpah, lagi yang hina (pendapat dan amalannya), -

Yang suka mencaci, lagi yang suka menyebarkan fitnah hasutan (untuk memecah belahkan orang ramai),

Yang sering menghalangi amalan-amalan kebajikan,

yang melanggar hukum-hukum agama, lagi yang amat berdosa, -

Yang jahat kejam, yang selain itu tidak tentu pula bapanya. (Tah anak haram mana?)

Adakah kerana dia seorang hartawan dan ramai anak-pinak maka ia mendustakan agama dan hukum2 Kami?

Al Qalam

Anonymous said...

Dan (sungguh menghairankan), bagaimana mereka meminta keputusan hukum kepadamu, padahal di sisi mereka ada Kitab Alquran yang mengandungi hukum Allah, kemudian mereka berpaling pula sesudah itu (dari hukumanmu)?

Dan (sebenarnya) mereka itu bukanlah orang-orang yang beriman. (Al-Maaidah 5:43)

Katakanlah kepada machais semua:

"Sesungguhnya aku tetap berada di atas (kebenaran yang berdasarkan) bukti-bukti yang nyata (Al-Quran) dari Allah; sedang kamu mendustakannya tidak percaya.

Tidak ada padaku apa yang kamu minta disegerakan (dari azab seksa); hanya Allah jualah yang menetapkan hukumNya;

Ia menerangkan kebenaran, dan Dia lah sebaik-baik yang memberi keputusan". (Al-An'aam 6:57)

Dan Allah memutuskan hukum dengan adil, sedang GB yang mereka sembah yang lain dari Allah - tidak dapat memberikan sebarang keputusan.

Sesungguhnya Allah Dia lah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Melihat. (Ghaafir 40:20)

Anonymous said...

“Sebarang hukum hakam dan fatwa, hendaklah diambil daripada sumber yang betul seperti Jabatan Mufti dan Majlis Agama Islam.

"Janganlah kita sewenangnya mengambil daripada mana-mana sumber tidak rasmi terutama mereka yang tidak ada autoriti dalam mengeluarkan fatwa.

Hadis riwayat Man Osman, member Jibi dari Pahang.

Man ni dia tau keluar fatwa tanpa ilmu tu dosa besar. Salah di sisi hukum agama. Tapi kita tengok gang2 mufti ahli sunnah dia seluruh negara dah dekat beribu fatwa dia dah keluarkan. Dia tak pikir pulak ke fatwa2 yang dia keluarkan tu pun sama berdosa? Apa kau tak pikir ke Man fatwa2 songsang sesat kau selama ni menjadi fitnah dalam agama?

Hukum dan fatwa dari zaman nabi Adam sampai Muhammad Allah Taala je lah yang ada autoriti keluarkan. Bila masa pulak Allah Taala lantik Man dan Harusani jadi consultant agama Dia? Allah Taala tak pernah tubuhkan pun jabatan mufti dan majlis agama islam sejak dari zaman rasulullah sampai sekarang. Kenapa Man perasan sangat macam Man ni utusan tuhan?

Sumber hukum dah tentulah dari Alquran. Bukan jabatan mufti yang nak kena bincang2 muzakarah keluarkan pendapat dan pandangan sendiri. Tu yang Allah Taala cakap Man, Sani dan jibi termasuk golongan yang hina (pendapat dan amalannya), Yang suka mencaci, lagi yang suka menyebarkan fitnah hasutan (untuk memecah belahkan orang ramai) dengan maqasid syariah dan fatwa sesatnya. Main cipta je hukum undang2 sendiri supaya jibi tak kena tangkap. Dalam Malaysia ni hanya tuhan man je tak boleh kena dakwa. Kalau dia salah man boleh tolong cucikan dosa.

Cuba Man buktikan dulu dari Alquran, dari mana Man dan kawan2 dapat sumber keluarkan hadis dan fatwa ikut pendapat sendiri? Hadis mana dari Alquran tu Allah Taala sebut suruh Jibi sponsor duit orang pegi haji? Kalau dah namanya jemputan Allah, panggilan Ilahi biarlah Allah Taala yang menguruskan sendiri. Bab duit ni bukan jadi masalah bagi Dia. Hal rezki makan minum tambang semua Dia yang uruskan pegi balik. Bukannya Allah Taala wahyu suruh kau ikut haji 1mdb. Yang tu haji melancong, pakej free, takde tertib jadilah haji koboi haji marlboro.

Kalau tak mampu tak payahlah pegi. Duduk dulu cukupkan amal dan ilmu tu dulu siap2 sebelum pegi haji. Kenal diri betul2 kau tu orang ke binatang? Yang buat amal ibadah takde tertib ni binatang, haiwan. Semua benda dia main langgar je tanpa sempadan. Halal haram semua campur, satukan demi kebaikan. Sedang dia tau yang taik tu tak boleh campur dengan makanan. Walaupun taik tu berasal dari pemakanan. Cuba Man campur dulu nasik yang makan kat rumah dengan berak? Sanggup tak Man makan?

Macam tu lah kaedah Dia, halal tak boleh campur dengan haram. Rasuah tak boleh campur dengan gaji bulan2. Menjual ilmu akhirat dan ilmu agama adalah dilarang sama sekali. Pasal Man bukannya tau sangat pun bab hukum dan undang2 Allah Taala ni. Man tu mufti makan gaji. Nabi tak buat keje jual ilmu agama kutip elaun tiap2 bulan. Nabi mengajar atas ikhlas je tak harap balasan.

Kesimpulan dia cakap2 Man dan mufti2 lain tu semua memang kita tak boleh pegang. Allah Taala suruh jaga kesucian Alquran pun kau tak boleh jaga. Habis kau bakar bertan-tan. Kau cetak quran baru buat meniaga. Kau keluarkan hukum baru guna fatwa pendapat kau sendiri. Macamkan islam tu makayah kau punya. Cakap kau pulak manusia nak kena dengar kata. Dia tunjukkan pulak pada kita dia lagi arif dan pandai bidang agama dari Allah Taala. Apa ni Man, kau ni mufti ke setan?

Anonymous said...

Apalah bebal mangkuk machai2 kau ni Gb? Dia nak samakan ribak yang Gb pinjam bilion2 tu dengan interest credit card orang bayar tiap2 bulan. Interest orang bayar loan rumah, kereta, mesin basuh, ptptn sama jugak macam makan duit haram tafsir otak bodoh dia, bangang punya tahap akal pikiran. Patutlah kau senang kena lembu kat orang.

Wei orang tua bugis bodoh, hutang kredit kad itu semua kami bayar guna hasil titik peluh sendiri, GB bangang kau buat hutang dengan loan shark china bilion2 paksa orang ramai bayar balik pakai duit GST. Takkan benda simple tu pun kau tak boleh nak pikir? Yang Gb bodoh kau caj kredit kad bayar rm50 tiap2 tahun tu apsal kau tak kira sekali?

Ingatkan dalam dunia baharu ni adalah pemimpin nu skool otak pandai2. Sekali tengok lagi banyak jadi bengap pasal suka sangat menelan habuan kotor pemimpin bodoh bagi makan. Apa saja yang datang dari Naji semua baik suci halal tanpa kekotoran. Kalau ada habuk ke taik sikit2 tiup je perlahan2 buang habuk dah bersihkan, nanti terus kunyah lepas tu telan. Apa ke bingai tak seimbang diet pemakanan korang ni?

Banjir dah nak surut baru nampak batang hidung jibi, alih2 sampai ucap timakasih. Dukung satu budak kecik ambik gambar masuk sokabar, nak tunjuk konon dia ambik berat. Syeikh Malikat al Jibi akan doa mintak syafaat pohon rahmat, semoga petugas semua dibalas pahala besar atas pertolongan dan pengorbanan anda semua. Sedang Gb baru balik bercuti, enjoy dengan keluarga suka hati. Lepak tepi gold coast bawak jalan anak bini.

Apa bengong punya wayang rasul melayu sorang ni. Kau hidup pun bergelumang dosa, ada hati nak doa kat orang mintak pahala? Bergegar sumatera tu dengar kencing cibai kau lafazkan. Bukak mulut mesti menipu keluar tanduk macam setan. Jenis mulut puaka memang macam tu, seluruh alam nusantara tak percaye dengan bangang dia.

Ni lah dia kawan lagi dengan Man osman, melantun lantun jadi bangangmu itu. Suka perasan diri jadi rasul pilihan, pewaris nabi akhir zaman. Pala hayah hang. Bila masa pulak nabi tu waris kat kau jadi ulamak makan gaji tiap2 bulan? Man banyak sangat makan taik ni, tu yang otak jadi lembap. Tak boleh berpikir dengan cekap. Pala otak man tu hanya pikir camana nak kutip infak, zakat dan maintain gaji tetap.

Allah Taala tak hinginlah lantik korang mufti jadi ulamak. Buat semak rosak jalan agama lagi adalah. Kau bukannya mufti yang tau pegang hukum. Sikit2 kang jual nama raja, supaya orang tak dakwa dia bodoh. Konon2 dia penasihat suci raja2 melayu. Allah Taala pun mesti dengar dia punya fatwa ilmu. Perasan tak sudah, mufti tua olskool tarekat sesat ahmadiah.

Anonymous said...

Apa sudah jadi dengan akal kamu? Makin tua makin merapu. Sekali kau cakap pun kita tau kau takde ilmu. Hanya keje bodek, kipas, jilat, mengampu. Gergasi ahbeng tu lagi ditakuti kebangkitan dia dari kuasa Allah Taala yang tak tidur tidur. Tak ke syirik munafik punya perangai? Nak senang dunia punya pasal dia sanggup pinjam hutang besar2, sanggup jual hasil negara pada orang.

Kau nak jual minyak sawit kat china baguslah, tapi janganlah sampai minyak orang nak pakai dalam Malaysia ni pun kau henjut sekali harga dia naik 7 8 ringgit. Dah lak kilang sekarang banyak buang orang keje. Kena yang baru nak belajar bisnes jual goreng pisang tepi jalan dah terkesan dengan kenaikan harga minyak yang kau dagangkan.

Kau nak tolong ahbeng ke nak tolong orang melayu? Cakap biar betul, jangan pusing tipu tipu. Bila orang bahasakan kau, kau bising stress pulak tu. Sapa sebenarnya yang banyak makan untung? Orang kampung ke pemimpin penipu? cuba kau bagitau terus terang.

Inilah dia kaum yakjud makjud akhir zaman. Hampir tak dipahami perkataan apa yang mereka cakapkan. Memang kita tak paham langsung, jenis orang tak paham bahasa. Suka tunjuk lagak tunjuk terer. Pantang nampak hasil, nampak duit, kuari, lombong, emas, tanah semua dia tarah sampai gunung bukit pun tinggal setengah.

Alasan dia mau maju, market kena open baru pelabur pelacur senang masuk serbu. Judi siber takyah cakaplah. Kalau Jamal Tongkol tu handal sangat banyak jin masuk kepala, kau naik genting tu 1 kali tengok pakai jubah kasi tutup mesin judi ahtong tu satu satu? Tengok jin kau ke jin goh tong lagi terer? Sah2 lah korang yakjud makjud ni jenis bangang punya bangsa. Tangan sendiri buat rosak dia salahkan orang lain buat kerja.

Anonymous said...

wuuhuuu.....lagi satu kren tnb pulak tumbang dengar nasihat blog mat puaka dari neraka. Kat kg baru terbakar setinggi tinggi bangunan dengar kencing berapi air liur rasul GB malaikat suci macam ke gampang lagi dibenci. Ini semua fitnah, bukan poyo kata para balaci.

Apa punya bengong kau ni bi. Kalau kau dah tau diri kau bodoh tak payahlah nak nasihatkan orang ramai berusaha menambah pendapatan. Ramai orang dalam Malaysia ni berusaha carik rezeki sendiri nak hidup. Yang buat orang bengang dan menyumpah kau hari2 tu pasal dek bangang kau lah mengutip gst, naik harga minyak, harga barang runcit menambahkan beban. Kalau kau tak boleh tolong orang menambah pendapatan kau janganlah tambahkan lagi berat bebanan. Apa bodoh sangat kau memimpin?

Orang bukan nak bergantung sangat pun dengan kerajaan boneka kau. Cuma yang kita mintak mana hak yang orang melayu patut dapat kau pulangkanlah. Takde ertikata subsidi, bonus, derma, ihsan, bantuan kerajaan dalam Malaysia ni sebenarnya memang tak perlu kau ucapkan. Kau sapa? Tuhan melayu? Rasul Gb?

Semua hasil bumi, harta, tanah, modal Allah Taala dah bagi cukup berlebih2 dalam tanah melayu. Hanya pasal dek bodoh kau je, duit dan hasil negara tu taktau pegi mana. Keje duk menipu je hari2, mencurik tak berenti renti. Tanya2 taknak mengaku. Tu yang tumbang kren tnb tu dengar lawak bangang kau suka menipu. Sampai meninggal apai kuching tersentap jantung dia dengar kau bohong rakyat Malaysia.

Apa benda subsidi yang kau bagi? Brim? Kau bagi sorang 1200 kat Terengganu, Kelantan sekali banjir habis duit brim yang kau bagi. Habis rosak barang rumah kena bala banjir yang kau undang. Tak balik modal langsung brim yang kau kasi. Rugi lagi ada. Dekat 16 juta ongkos nak cover kerugian bencana. Apa untung kau dapat?

Yang bodoh tak datang bergolek, mesti ada belakang dia tak bini, makbapak, adik beradik, anak beranak atau kawan2 yang ajar dia jadi bodoh. Selalunya makbapak dia dululah ajar dia jadi bodoh. Bodoh ikut benih, benih tut akal terbantut. Tak boleh pikir panjang, taktau apa dia cakap. Main buh je ikut sedap.

Ehhh..sudahlah GB, cukup2lah tu kencing orang melayu. Naik menyampah dah alam ni dengar penipu sesat songsang macam kau berlagu berdendang mintak pelempang. Cuba kau pandang betul2 GB dah ramai budak2 politik ni mati tak kembali. Tu petanda Allah Taala bagi. Dengan kau kau pun akan menyusul dikemudian hari.

Berapa lama sangat nyawa kau tu boleh bertahan jibi? Tapi rasa aku kau dengan Kamal Ataturk lebih kurang sama je bi ending dia. Hidup mati tak ditelan bumi. Hanya makan dek api. Api neraka yang menjulang tinggi.

Anonymous said...

Balaci-pok, balaci-pet, balaci-bai mat jibi kalau bab mengipas, jek boss memang pandai. Gunung runtuh, kapalterbang jatuh, serban tercabut, yang tergolek anjing pun ada nak bodek al fadil jibi punya pasal. Tersungkur tepi longkang.

Eh orang pedulik apa hak GB kau nak guna kapal terbang negara. Yang beli pun bukan pakai duit mak abah dia. Orang ramai rasa tak setuju dia bangkanglah kau membazir guna hasil negara. Dah tengok jibi buat bangang selenga je taktau malu. Apa salah ke kita bodohkan amilol muthafucker syech al jibi selalu?

Kalau dia tau apa boleh apa tidak, takdelah dia tunjukkan sangat bodoh2 sengal dia tu hari2 di mata masyarakat. Patut level pemimpin macam dia mestilah jenis orang yang tau malu. Mana boleh tunjuk bodoh pada orang awam. Malu kencing di khalayak ramai, malu nak kelepet, malulah sikit kat budak2 dah lak bangang jahat lak tu. Orang tua macam dia dah tak boleh panggil nakal dah. Otak dah keras hati dah batu. Perangai lahanat muka penyapu.

Dah masuk 8 tahun memerintah bila buat salah taknak mengaku. Dia arahkan pulak orang lain kena tangkap. Dia okay lepas, tak boleh disentuh. Kau tangkap level jerung je, level babi tua macam dia jangan tangkap. Dalam islam babi macam dia haram disentuh, tak boleh samak. Kau usik dia kau salah.

Nak taknak kita kena kutuklah perangai babi GB kau hari2. Gang Babi perangai bangkai tak sedar diri tak boleh pakai. Relaxlah jibi kena kutuk tu biasalah. Takyahlah susah2 kau suruh Saleh gubal undang2. Ntah esok lusa kau mati pulak masuk kubur sapa tau? Bukannya ada FB pun orang nak like kau kat dalam tu. Muka dah lak macam kelawar gua. Pi mampuslah kau bi dengan balaci2 kau sekali.Anonymous said...

Ohh sakit hati rupanya kena kutuk sumpah seranah hari2. Ingatkan sengih2 wefie dengan man kadir dalam mrt iyalah nampak macam happy. Aku dah agak dah jibby kau tu muka je nampak tebal, hati kering muka tak malu. Dalam hati ada taman, fragile penakut menghadapi kenyataan. Kene kutuk keji sikit terus taknak baca, lari sakit hati, sakit telinga pedih bijik mata dengar segala laknat caci maki. Hahaha yang itu kelakar jibby. Berpusing kerusi jibi kena soal dengan awek manis.

Jantan macam hang depan awek memang selalu tunjuk macho lah bi. Belakang2 kena soal sikit terus lari. Bila kena soal dengan ayat2 quran terus taknak baca, takut macam kena bakar dengan api. Haa...tu tanda kau tubuh insan roh syaitan jibi. Takut baca quran, takut dengar peringatan. Takut punya pasal kau sanggup bakar alquran suruh mufti. Tukang bakar dia bagi dekat harusani.

Alah jippy kau pun apa kurangnya, kategori jaguh jugak. Jaguh penjejak badai, penyeru gempa ribut taufan habis melanda. Jaguh penurun rezeki dari langit, melimpah limpah sampai naik air banjir dari timur. WTF punya jippy, cuba kau tengok bi, dari sumatera sampai ke london tu bumi bergoncang, ribut mendatang. Berkat keramat wali GB dari timur. Ini tanda kau jaguh bi dalam ilmu perang, perang akhir jaman. Sekali seru bumi bergoyang.

Tengok nazri kojak, baru 2 3 patah ayat bodek jibi, hangus 2 bijik rumah terbakar kat area bagan. Guna ilmu naga berapi, memuji rasul tuhan aljibi yang ditaati. Hihihi tinggi2 ilmu korang ni. Pantang bersuara datanglah bala. Walaupun muka nampak selenga. Hukum pundeq karmak sedang menimpa.

Kau ni selalu tanya soalan bangangkan bi. Kalau takde gst mana negara nak dapat hasil pendapatan? Jual tanah kat CHina? Bawak emas berkoyan2 masuk istana jibi? Bolehlah beli tanah tepi laut ye tak, macam tu? Atau gadaikan saja hasil bumi negara pada ahbeng kawan2 jibi? Jual tanah2 melayu dengan puah cu kang SG? Camana, boleh jawap soalan2 bodoh bugis mat jibi?

Eh bodoh, negara ni hasil semua cukup. Minyak, emas, balak, sawit, getah, kangkung, boksit, timah semua kau boleh usahakan sendiri. Tak payah pajak2 dan panggil orang luar pun takpe. Taktau buat belajar ambik masa untuk memahirkan diri berusaha menambah pendapatan sendiri. Jangan suka berhutang sana sini. Kalau ikut kira2 logik semua hasil ni kalau diuruskan dengan amanah cukup untuk banyak keturunan. Namun pasal dek bangang keturunan kau banyak hasil pegi kat orang luar. Puncanya pasal kau nak cepat hidup senang. Bodoh jadi broker atas angin. Perangai macam budak2 dapat duit beli trak.

Jibi, dulu style Mahathir buat hasil tubuh GLC jadi kerajaan takdelah nak bergantung sangat dengan cukai, dan hasil bumi. Sampai kat kau dengan Lah habis GLC kau jahanamkan. Keje kau menyangak ambik hasil rembat sampai kering. Masuk dalam PAU kutuk Mahathir, kau tuduh pulak orang tu jaguh pusingan U, melayu mudah lupa. Yang kau jaguh kaki sebat suka merembat takde pulak kau cakap. Apa punya bahlol la kau ni jibi?

Layankan je lah bangang kau ni jip, selalu orang kalau dah banyak merepek maracau tak tentu arah ni rumah kata pergi kubur panggil mari. Baru kau tau kan bi, camana panas kena rejam dengan ayat2 suci. Sabar je lah bi, ahli neraka memang begitu, suka membongak kuat menipu. Dia punya pusing dia taktau. Makin berumur makin merapu.Anonymous said...

Dan janganlah GB (yang ingkar) dapat menghalangmu (daripada menyampaikan dan beramal dengan) ayat-ayat Allah sesudah ia diturunkan kepadamu;

dan serulah manusia kepada (agama) Allah;

dan janganlah engkau semua menjadi dari golongan yang menyertai orang-orang musyrik.

Dan janganlah engkau semua menyembah tuhan yang lain bersama-sama Allah.

Tiada Tuhan melainkan Dia.

Tiap-tiap sesuatu akan binasa termasuklah jibi, melainkan Zat Allah saja yang kekal.

BagiNyalah kuasa memutuskan segala hukum atas segala dosa2 Ajip, dan kepadaNyalah Ajip akan dikembalikan (untuk dihitung amal dan menerima balasan).


Al-Qasas 28:88

Anonymous said...

Dan ada di antara manusia: ada orang yang memilih serta membelanjakan hartanya kepada cerita-cerita dan perkara-perkara hiburan yang melalaikan, suka membazir.

yang berakibat menyesatkan (dirinya sendiri dan orang ramai) dari agama Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan;

dan ada pula orang yang menjadikan agama Allah itu sebagai ejek-ejekan;

merekalah orang-orang yang akan beroleh azab yang menghinakan.

Dan apabila dibacakan kepadanya ayat-ayat Kami,

berpalinglah jibi dengan angkuhnya, takut nak baca, sakit hati, seolah-olah ada penyumbat pada kedua telinga jibi;

maka gembirakanlah jibi dan semua balaci dengan balasan azab yang sakit tidak terperi .

(Luqman 31:7)

Anonymous said...

Apa citer Najip? Dari Gombak sampai Sungai Air Tawar habis semua makhluk tumbang tak bangun2. Sekali kau berucap habis ribut datang menyambut. Lepas satu satu mati budak2 kau jibi. Betul punya suwey mulut puaka kau ni. Boleh caya ke tuan2 presiden macam ni?

Yang hantar orang naik haji 1mdb dia, yang buat glc 1emdibi pun dia, yang merompak duit mdb pun dia alih2 masuk Kedah Mukhriz pulak yang kena. Apa bodoh punya sihir silap mata. Bangang tak sudahlah kau ni jibbi. Kan kau yang suruh semua MB hantar kuota naik haji. Dah tentulah diorang semua ikut arahan sesat kau. Yang kau nak salahkan orang buat apa?

Baru orang tu hantar 20 orang kau dah bising yang kau mengantar beribu orang buat haji 1 malaysia di bodoh lembukan takde pulak kau nak pikir? Apa kau ingat kau hantar ucapan kat Raja Salman Allah Taala nak terima haji sponsor cap pandir kau?

Allah Taala mana nak terima haji pemimpin bodoh macam kau. Kau sapa Allah nak kena ambik amal jariah kau? Pertamanya kau bodoh, lepas tu kau hasut pulak orang supaya beramal dengan sunnah bodoh engkau. Masuk Mekah macam pegi karnival. Beramal takde beradab, lepas tu buat pulak Mekah tu macam makbapak kau punya tempat. Suka2 kau je nak meniaga haji umrah kat sana. Apa bangang kau Allah Taala nak kena tunduk terima pada hawa nafsu kau?

Kau bodoh bi, sekali kau ejek perkataan Allah Taala cash je Dia bagi azab pada kau. Kau nak main cash Dia bagilah tunai. Apa Dia pedulik pun dengan kau? Firaun pondan tak makan saman. Kalau kau kebal sangat kau buktikanlah? Orang lain bangkang kau pancung. Dah rasa diri kau handal sangat kabel besar, bodek kuat kau pancunglah Allah Taala pulak?

Cakap besar, sembang kencang bolehlah kau bi. Hari ni kau masih duduk kerusi presiden bolehlah kencing orang. Kau selalu lupa diri, sama macam perangai abah kau sebelum mati. Dia ingat dia dah dapat kerusi pres UMNO dulu kuasa dia dah cukup kuat, mantap. Jadi dia dah buat kira2 nak jual tanah melayu ni pada China. Mula jual dekat goh tong dapat hasil kongsi dua dengan pak mentua. Dah senang nanti boleh hidup bahagia.

Bahagia apa benda, masuk wad sakit tenat adalah. Sampai berhutang nak berubat diri sendiri. Salah dia sendiri jugak, makan minum taknak jaga. Sibuk nak memerintah kekalkan kuasa. Sampai dia lupa kuasa Pencipta. Tapi sayanglah bi, hidup dia tak kenal diri, sama macam kau jual tanah melayu curi curi. Sampai hari ni duduk dalam neraka. Makan hasil haram mana boleh masuk syurga bi? Nak dapat haji mabrur apa nama?

Macam tu je Gb Allah Taala nak baca kau keturunan neraka mana. Dari hasil usaha titik peluh penipu arwah bapak kau je Dia boleh baca balik kau asal salasilah ahli neraka. Hidup takkan boleh bercakap benar. Sentiasa nak mencarik yang haram dalam kehidupan. Cuba kau pikir lojik, kalau kau dah pasti neraka. Apa kau ingat pengikut pembodek pengamal haji 1mdb kau boleh masuk syurga? Kelakar punya cerita kau buat ni bi. Jangan buat gila.

Anonymous said...

Sesiapa saja yang mahukan kemuliaan (maka hendaklah ia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah),

kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan.

Kepada Allah lah naiknya segala perkataan yang baik (yang menegaskan iman dan tauhid, untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan),

dan amal yang soleh pula di angkatnya naik (sebagai amal yang makbul - yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya).

Dan sebaliknya: orang-orang yang merancangkan kejahatan (untuk mendapat kemuliaan) dengan mengampu, menipu, menggadai semenanjung tanah melayu

adalah bagi mereka azab seksa yang berat;

dan rancangan jahat mereka (kalau berkesan) akan rosak binasa.


(Faatir 35:10)


Dia lah yang menjadikan kamu orang-orang yang berkuasa di muka bumi silih berganti;

oleh itu sesiapa yang kufur ingkar maka balasan kufurnya itu akan menimpa dirinya sendiri dan anak beranaknya semua;

dan orang-orang yang kafir, kufurnya tidak menambahkan mereka di sisi Allah Taala melainkan kemurkaan dan kehinaan;

dan juga orang-orang yang kafir itu, kufurnya tidak menambahkan mereka melainkan kerugian jua.

(Faatir 35:39)

Anonymous said...

Alhamdulillah syukur aman Malaysia kurang bencana tanpa suara sumbang jibi. Walaupun satu gempa melanda tengah Itali. Nak buat macamana suara puaka suara keramat. Seluruh dunia mendapat laknat.

Ingatkan era globalisasi ni manusia jadi makin cerdik, rupanya ramai yang jadi makin bodoh pikir cetek akal pendek. Bodoh tanpa sempadan, bodoh tanpa halangan dan batasan. Bodoh sombong yang berterusan. Merasa diri baik pandai baik mulia. Tinggi mulia di sisi manusia. Seolah olah dialah raja, tak boleh rendah jatuh ke tanah.

Sampai masa kau orang mati rebah jugak. Masuk jugak dalam kubur, taklah tinggi mana pun darjat keturunan kau yang tak boleh dikutuk kutuk bangsa manusia. Kau perangai kaum ahli sunnah ni memang bengap2. Perasan diri bagus bila dah ramai. Mana yang tak mengikut fahaman songsang kau dituduh liberal. Puncanya pasal dek bebas sangat suka mengutuk mengkeji ulamak2 ASWAJA korang.

Apahal pulak tak boleh kutuk pulak ulamak pondok macam korang? Apa tinggi sangat ke makam karamah wali2 pondok macam kau? Allah Taala tak penah lantik pun korang jadi ulamak. Itu sebab Dia tanya soalan ALquran ni satu satu kat korang kaum pondok yang mengaku ulamak. Bukannya Allah Taala ni bodoh tak paham politik sunni korang. Guna agama nak memerintah dunia.

Itu sebab dan tujuan kenapa Allah tanya soalan. Dia nak pastikan kau semua kaum ASWAJA pondok ni sebenar paham ke tak isi hukum Alquran? Bila tanya2 tak dapat jawap, sahlah kau semua pengikut sunnah syaitan. Guna nafsu sebagai pedoman. Apasal pulak manusia nak kena taat hukum kau?

Kau bawak datang bukti dulu mana kau dapat wahyu buat institusi agama dalam Malaysia? Sapa yang benarkan? Mana ayat dalam Alquran suruh kau buat agama Islam sebagai jabatan? Atau kau yang sendiri pandai2 jual agama islam buat jalan cari makan? Tak ke perangai kau tu bebas liberal macam setan? Bebas menjual segala hukum2 dalam Alquran.

Rasa aku korang lagi liberal. Kalah liberal kau orang dari babi dalam kandang. Babi pun tak suka menyondol sebarangan. Kau ahli sunah buta2 terang2 je ubah hukum agama tanpa pengetahuan. Baru hafal quran 20 30 juzuk dah suka2 makbapak kau je nak jual agama ikut tok nek moyang.

Ini nama dia bangang positif. Bodoh over confident. Suka nak carik mulia dunia. Supaya disanjung dipuja sebagai wali. Ikut sunnah rasul GB. Halal makan separuh, haram makan penuh, rasuah dikira okay kalau ditelan tapi jangan makan. Rasa dosa dah berat naik Mekah buat haji. Tak cukup duit mintak sponsor 1 mjibi. Untung2 dapat haji makbolo. Bolo punya olang, pelangai serupa gampang. Lagi teruk dali binatang. Bodoh lembu akal tak matang.GB @ globalista bangang/gangster babi.

Anonymous said...

Kau jibi kalau nak berucap ke, membohong ke janganlah cakap menyembur nyembur. Habis Kelantan sama Kuantan banjir. Air apa tu yang naik mendadak tu? Air kencing ke air liur puaka lidah bercabang kau? Kau hantar bini kau bagi bantuan ke menambah bencana? Makin bertambah adalah banjir kat Tumpat, sampai mati budak sorang. Memang betul puaka makan nyawa korang berdua laki bini.

Ni bukti perpaduan dan keselamatan nyawa dan kehidupan orang awam bukan berpunca dari ekstremisme. Tapi ianya nyata berpunca dari kesombongan dan kebodohan sepasang mangkuk anat lakibini. Setiap tindakan mengundang bala, segala hujah percakapan penipu mereka menambah bencana. Pasal dek suwey kau 2 orang negara rugi berbilion ringgit.

Kebodohan ni ada macam2 bi, bodoh yang amat, bodoh alang, bodoh yang hodoh, bangang melantun semua ada kat kau. Nak disamakan kemajuan Malaysia ni dengan arab Dubai. Kan aku dah cakap kau jangan bayak sangat tanya soalan bodoh jip. Malulah sikit, hari2 mengulang ulang bodoh yang sama. Orang pun dah naik menyampah.

Janganlah kau samakan Dubai dengan sini. Kau cakap pembeli china beli rumah tanpa diberi kerakyatan. Ok baik. Habis tu macamana pulak dengan property agen cina yang duk beli hartanah untuk cina sg dan china mainland? Kau boleh bagi berapa banyak jumlah diorang beli hartanah dalam Malaysia hari ni? Sampai kurang unit rumah dalam Malaysia yang rakyat Malaysia boleh beli. Diorang china memang pastilah tak duduk sini. Tapi kita nak tau jugaklah apa tujuan diorang beli rumah banyak2 kat negara kami?

NAk tunggu sembang bangang kau pasal PRima dah bertahun dah borak tak banyak pun yang siap. Asyik duk merasmi, harga rumah makin lama makin melambung. Cara kau buat meniaga broker tanah di bumi sendiri ni cara lapuk bi. Cara pak pandir kurang berpikir. Cerita pasal FDI tapi bangang dia tak pikir kesan jangka panjang bila kau import orang luar tinggal dalam Malaysia.

Serupa jugak dulu bila bapak kau bukak kilang arak. Dia cakap dia tak togak tapi dia tak sedar kesudahan sampai masa anak cucu dia sendiri jugak yang telan arak joget2 sampai pagi. AssMan Jibi nak jadi dj main lagu electro funky, nak jaga hati punya pasal bagi je lah cucu Ajak spin kat zouk main lagu syok sendiri. Dulu bapak kau rasa rasuah tu tak haram, telan sikit takpe tapi jangan mudarat. Kesudah dia tak sedar mati bangkit dari kubur terus jadi sesat barat. Tau tau roh dah ada kat London. Sesat baratlah tu, sesat di negara barat.

Aku bukannya suka sangat nak mengutuk kau selalu hari2 ni jibi. Kadang macam buang masa pun ada, umpama mencurah air di daun keladi, menasihatkan puaka yang mabuk todi. Nasihatlah apa pun sepatah haram semua kau tak faham kau tak reti. Allah Taala suruh tu aku pergi je lah. Kau nak terima ke taknak itu kau punya hal. Mungkin kau memang dah selesa duduk neraka buat apa kita nak paksa2. Yang penting keje aku selalu jalan. Dan aku pun takde ambik apa apa keuntungan.

Anonymous said...

TUMPAT 21 Jan. - Empat keranda yang dipercayai mengandungi mayat di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kubur Datuk di sini timbul semula selepas arus deras menghakis tanah di kawasan tersebut awal pagi semalam. PerUtusan Malaysia.

Cuba kau baca jib kiasan dan alamat yang Allah Taala bagi. Ngam2 je kau melalak pasal TN50, habis je bini kau sampai Kelantan berpura2 nak tolong mangsa banjir Allah Taala naikkan balik paras air. Elok kau kat gold coast hari tu air dah surut kau balik je datang semula bala malapetaka melimpah atas muka bumi.

Yang syok tu jibi sampai timbul 4 keranda naik balik ke darat dengar kau punya kencing cilanat anu tak sunat. Yang kat dalam kubur pun boleh keluar balik, inikan pulak yang hidup atas tanah ni. Mana hari2 kau tak makan sumpah jibi.

Macam tu jugak manusia, rasa aku ramai jugak yang teringin nak ludah dan kencing atas kepala kau suami isteri. Memandangkan melayu ni bangsa beradap, sabar je lah. Jadi Allah Taala kiaskan je lah pada alam biar air tu naik melimpah bawak sekali lumpur kotor dendam yang macam kau selalu simpan dalam hati. Air ni lambang riak jibi, tanda kau tu manusia yang bersifat riak pada Allah Taala.

Namun jippy ada semacam satu mesej tersirat Allah tunjukkan pada kubur datuk pagi tadi. Kalau kira ikut lojik akal tu rasa aku memang dah adalah 4 orang datuk yang tak sedar diri menempah keranda untuk mati. Puncanya pasal dek bodoh dia pandai2 buat kluster agama islam makayah ikut presiden dia sendiri. Dia buat islam tu macam hatok dia punya suka2 buat kluster. Apa bodoh kau ingat islam tu sekolah kebangsaan ke?

Kalau ikut firasat wasata aku 4 datuk yang nak mampus tu nama dia jibi, midi, jamil, wajdi. Ni 4 sekawan mengong punya akal tak seimbang. Bodoh berkembang menjadi dungu. Alam melaknat menjadi batu. Mampus la korang cepat dibawa arus kemodenan. Hidup lama pun tak guna bawak laknat.

Anonymous said...

Mana tak lahnat perangai, bila orang keluarkan duit dari tabung haji je dia tuduh ada orang lain hasut. Rugi orang melayu tak dapat giliran naik haji. Sib baik TH banyak duit, bolehlah bayar balik deposit penabung. Dia pulak jadi penentu umat islam pegi haji. Kau tak sedar ke yang kau pun sama jadi penghalang sekali? Dengan kuasa politik dan monopoli.

Memang betullah tu TH banyak duit, tapi taktau mana pegi. Yang pegi melabur jadi aset pun betul jugak. Buat menambah komisen dan untung presiden, ceo dan menteri. Bagi kat orang ramai dividen yang balance2 celah gigi. Hasil yang masak ranum dia pakat ramai2 berjemaah masuk dalam poket kroni, proksi, pencuri. Ada duit lebih canang kat orang konon2 haji tahun ni jibi bagi subsidi. Kaninabu cibi.

Ni pun satu contoh bangang abadi. Positif je dia tunjuk bodoh depan rakyat jelata. Konon2 dia ketua agama. Dalam kluster islam jibi dia boleh tentukan halatuju dan keperluan generasi akan datang untuk masuk syurga. Jibi masuk neraka tak apa. Pasal jibi kebal darah raja, raja firaun senusa antara. Jippy lah ketua agama dalam kluster wasatiyah maqashit syar e yah. Kepale abah.

Mana la korang dapat idea sengap2 bangang pegi buat duit haji beli tanah, rumah, kilang banyak2 ni? Ada ke dalam rukun bapak korang ajar duit haji boleh labur dalam trx exchange 1mdb? Bila orang ramai hilang kepercayaan dia tuduh pulak oranglan jahat, apa kau baik sangat ke tangan dan otak kau tu tak penah mencuri?

Bila haji tak mabrur salahkan Mahathir. Sedang yang menipu mencurik kau sendiri. Apa punya gila kau ajar ni jibi? Ni bukan pusingan u lagi, ni dah masuk three sixty. Putar alam punya bangsa. Apa yang kau bawak ni, transformasi ke telan harta curi?
Ntahlah bi, cakap dengan tak cakap sama je kau ni. Patutlah kau pilih orang masuk studio untuk tepuk sorak kat kau dalam tv.

Fakey bastard lah kau bi. Wayang kulit jawa bagan lagi syoklah tengok dari set up lapuk mintak penyokong yang kau buat dengan kerry.
“Meskipun pada masa itu nanti, kami bertiga serta yang lain mungkin sudah tiada lagi sudah mampus pegi mati, namun ini bukti, kerajaan dan Perdana Menteri tidak pernah lupa tentang hala tuju dan keperluan untuk generasi akan datang,” katanya."

Wak bagan dalam utusan.

Anonymous said...

Dan (sebaliknya) orang-orang yang merombak (mencabuli) perjanjian Allah sesudah diperteguhkannya

dan memutuskan perkara-perkara yang disuruh oleh Allah supaya dihubungkan,

serta mereka pula membuat kerosakan dan bencana di muka bumi dengan membakar Alquran sebanyak banyaknya,

- mereka itu adalah kaum ASWJ yang beroleh laknat, dan mereka pula beroleh balasan hari akhirat yang seburuk-buruknya.

Ar-Ra'd 13

Anonymous said...

Dan jika mereka bertujuan hendak menipumu, maka sesungguhnya cukuplah Allah (menjaga dan memberikan perlindungan) kepadamu. Dia lah yang menguatkanmu dengan pertolonganNya dan dengan (sokongan) orang-orang yang beriman.

Dan (Dia lah) yang menyatu-padukan di antara hati mereka (yang beriman itu).

Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatu-padukan di antara hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatu-padukan di antara (hati) mereka.

Sesungguhnya Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.

Al-Anfaal 8:63

Wahai Nabi, peransangkanlah orang-orang yang beriman itu untuk berperang.

Jika ada di antara kamu dua puluh yang sabar, nescaya mereka dapat menewaskan dua ratus orang (dari pihak musuh yang kafir ASWAJA itu);

dan jika ada di antara kamu seratus orang, nescaya mereka dapat menewaskan seribu orang dari golongan yang kafir,

disebabkan mereka ahli sunnahi (yang kafir itu) orang-orang yang tidak mengerti.

(Al-Anfaal 8:65)

Anonymous said...

‘Macam terendam dalam kawah’

ERMA YUSNIDA JUSOH/NIK AMIRULMU’MIN NIK MIN. 26 JANUARI 2017

KUANTAN - “Saya sedar air mula masuk rumah selepas terjaga kira-kira jam 1 pagi masa tu air hanya di bahagian dapur.

“Tapi lebih kurang 10 minit kemudian, air mula masuk ke ruang tengah dan terus meningkat hingga hampir ke paras bumbung.

“Kami hanya sempat selamatkan beg sekolah anak dan beberapa dokumen penting manakala peralatan rumah dan barangan elektrik habis tenggelam,”

Anonymous said...

Apa macam jibi, cukup tak duit2 BRIM nak tolong mangsa banjir tahun ni? Hampeh seposen haram pun takde untung, banyak yang rugi. Ini semua bukan persepsi ini semua coobaaaaannnn.....

Apalagi bi kau kan tuhan legenda bugis presiden maksom yang mesti ditaati. Kau keringkanlah air2 banjir tu semua guna ilmu hikmat sakti. Orang2 power macam kau banyak benda boleh buat. Raja tunai sekalian alam, mencurah curah rezki turun dari langit dengar doa makbul yang kau laungkan. Kongsi facai jibi, layan kepala suka hati. Kencing sana kencing sini habis tenggelam banyak negeri.

Wat the hell jibi bala kau import cina nak raya ni? Kau takde belas kesian langsung ke kat rakyat2 yang kau kasihi? TN50 apa macam ni baru nak laksana dah dapat bala. Menangis alam ni dengar projek bangang kau menjelang tahun 2050. Ada hati nak memajukan negara dan bangsa. Sambil2 tu merompak mencuri hari2 membabi buta.

Awal tahun dah tenggelam ni tanda pengsuwey tadak baik lu bawak jibi. Lu puaka bangsa, Allah Taala taknak terima. Tu yang Dia cuci habis2 kau punya dosa-dosa. Nak taknak kena clean up la semua sekali. Dosa kau banyak dari projek moresugar sampai satu mdb. Bertan-tan taik nak kena basuh. Mana yang mati tenggelam tu nasiblah, sapa suruh sokong jibi.

Orang lahir tahun ular macam kau ni memang perangai kuat membelit. Suka menipu, suka mematuk, telan bangkai suka menyapu, bila bercakap lidah berbisa boleh keluar macam2 kuasa. Habis alam dilanda gempa, tak kurang juga banjir melanda. Memang hebat kuasa si puaka. Kalah ilmu raja raja.

Layan je lah jibi, kau kan kuat dan gagah. Stamina banyak nak lawan Allah Taala, teruskanlah. Rasa aku tahun ni memang tahun azab je bagi kau. Tahun ayam kena sembelih. Pasal dek bodoh kau jugak otak kecik macam burung, tak berpikir panjang. Suka pilih bulu, kuat berkokok tapi habuk pun tadak. Borak je lebih. Cantik di luar bodoh di dalam.

Apa susah bi, kau suruh je Jihadi kumpul budak2 buat doa tolak bala. Kau tukang undang bencana biar ji Hadi jadi tukang tolaknya. Barulah nampak seimbang. Kau dua dua memang seshuai sangat bab2 tarik bala ni. Tak putus2 bala yang sampai. Hancur lebur, habis binasa. Memang padan korang berdua, padan lu punya muka.

Anonymous said...

clap clap clap......syabas jihadi dengan karangan 2000 patah perkataan yang anta karangi. Penuh dengan info ilmiah, padat, penuh tipu muslihat dalam mengembangkan ajaran sesat ahli sunah syafieyah wal tipuridiyah. Saling tak tumpah islam haji dengan amalan islam merompak hasil2 negara syeikh jibi al pekani.

Mengong mung ji, mana kau belajar islam Allah Taala ni memBenarkan perpecahan mazhab dalam agama Dia? Habis tu nabi dulu pakai mazhab apa? Cuba kau bagitau.

Ji berapa tinggi kau nak naikkan mertabat mahkamah syariah engkau tu? 10 tingkat 20 tingkat, sampai langit? Apa Alquran tu hukum Dia tak cukup tinggi ke kedudukan Dia yang sepatutnya kau hormati?

Bila saya cakap haji bangang ramai budak2 haji yang panas hati. Tapi dari segi perbuatan dan percakapan haji lah yang terang2 saya nampak haji ni memang buat keje bangang. Haji nak jadi hero kampung ala boboiboy konon nak jadi pemaju, pembangun dan penyelamat umat islam dengan syariat kitab2 ulamak kampung yang haji buat.

Wei haji, kat pondok mana yang kau belaja ngaji ni? Apa bodoh sangat kau macam katak bawah tempurung. Haji baru keluar gua ke? Cuba haji tengok alam manusia hari ni sedang membangun, sedang maju. Banyak umat manusia yang sedang mara ke neraka. Pasal dek bodoh menganut islam sunnah kitab haji hadi kaum bingai tak paham bahasa. Bodoh, awok tu dah tua ji, tak payahlah nak tunjuk pandai terer dari Allah Taala.

Allah Taala dah set hukum syariat dalam quran Dia semua sempurna. Tak perlu diubah dan digubal dengan touching2 sumbang dan idea2 songsang islam rekaan otak bodoh haji hadi dan kawan2 ASWAJA haji. Itu semua tak perlu, Allah Taala taknak terima. Sebabnya haji bodoh, akal cetek, otak pendek, nafsu kuat nak memerintah manusia dan selalu gagal dalam pertimbangan mengadili sesama manusia. Terutama sekali rakan2 dalam PAS dan parti jibi sahabat pegang tangan haji hadi.

Allah Taala satu cukup bagi Dia untuk menghakimi dan mengadili sekalian manusia. Buat apa Dia nak pakai idea bodoh piang mahkamah syariah haji hadi? Jenis guna sistem bungkor denda orang mintak duit, saman untuk mendidik manusia. Takde hikmah langsung. Akal semua pikir duit. Ada mahkamah syariah nanti senang student2 syarikat poondok PAS jihadi dapat kerja. Cerah masa depan, senang carik makan. Cara mudah buat duit jual hukum dan ilmu agama.

Haji, benda sesat dan penyelewengan agama yang haji buat hari ni semua Firaun dan Aad dulu dah buat. Banyak hukum agama dari kitab Taurat Injil diorang ubah diorang reka. Sebijik macam perangai haji dan jemaah ahli sunnah haji buat. Buat bangunan tinggi, cuba haji tengok bangunan mahkamah syariah, tabung haji, pusat zakat, pusat islam yang gang ASWAJA haji buat? Semua sama macam bangunan yang firaun dulu buat cuma rekabentuk architecture saja berbeza. Perangai memang sebijik, sehati sejiwa.

Dari segi azab pun haji dapat lebih kurang sama macam mereka, ditimpa azab bencana. Pasal bodoh tak pahama bahasa, tak paham Alquran. Alquran buat perniagaan, buat jalan memerintah manusia dengan politik, kuasa, kebendaan dan agama. Diubahnya segala percakapan Allah Taala tu supaya manusia taat kat dia.

Memang malang bila ramai kalangan ulamak politikus bangang macam haji tau mengaji quran tapi tak paham makna. Lagi malang dari keldai, baghal, unta, ular sawa. Bodoh hidup jadi manusia ada akal boleh pikir satu apa pun tak boleh paham. Hanya tau hafal, hafaz, grad terus carik keje. Tak jadi imam kampung, imam surau, kadi, mufti atau pegawai agama. Penghujung hidup masuk kubur tanya soal jawap, satu jawapan pun tak diterima. Sebabnya bodoh masa hidup menipu, mati pun nak menipu.

Mana tak bodoh ji kecik2 mengaku islam mengucap syahadah, alquran pedoman, ikut nabi. Balik2 masuk liang lahad jawap soalan rupanya ikut imam ghazali, nabi syafie, tuhan jibi. Rukun islam kelima sempurna ikut haji one mdb. Hamkachan sohaii, memang terangkatlah keranda keluar kubur. Kain kapan memanglah tak hancur, yang hancur binasa tu amalan dia. Kosong, hampa, binasa satu hapah Allah Taala takmau terima.

Anonymous said...

KUALA LUMPUR – Presidan PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang melahirkan rasa kecewa ke atas sikap sebilangan umat Islam negara ini kerana bersedia menerima pemabuk dan pengamal seks bebas macam Haji Mustafa Ali menjadi pemimpin Malaysia.

Menurut beliau, umat Islam macam dia sanggup menerima dan dipimpin mereka yang kaki mabuk, mengamal seks bebas dalam hotel bajet dan melakukan lain-lain kemungkaran di sisi Allah S.W.T kerana mendakwa mahukan negara bebas rasuah sedangkan dosa berkenaan lebih besar daripada rasuah.

Anonymous said...

"Dan wahai Adam! Tinggallah engkau dan isterimu di dalam Syurga serta makanlah dari makanannya sepuas-puasnya apa sahaja kamu berdua sukai, dan janganlah kamu hampiri pokok ini, (jika kamu menghampirinya) maka akan menjadilah kamu dari orang-orang yang zalim".

Setelah itu maka jiblis Syaiton membisikkan (hasutan) kepada mereka berdua supaya (dapatlah) ia menampakkan kepada mereka akan aurat mereka yang (sekian lama) tertutup dari (pandangan) mereka, sambil ia berkata:

"Tidaklah Tuhan kamu melarang kamu daripada (menghampiri) pokok ini, melainkan (kerana Ia tidak suka) kamu berdua menjadi malaikat atau menjadi dari orang-orang yang kekal (selama-lamanya di dalam Syurga)".
(Al-A'raaf 7:20)

Dan jiblis bersumpah kepada keduanya (dengan berkata): "Sesungguhnya aku adalah dari mereka yang memberi nasihat kepada kamu berdua".


Shalom Ji, aku nak tanya sikit ni bab agama ahli sunnah yang kau anuti. Memandangkan kau suka dakwa diri kau ulamak dan tahfiz quran, berdasarkan ayat2 quran di atas. Cuba haji terang kat kami semua umat melayu

Apa persamaan Iblis dengan Jibi?

Kalau haji betul boleh jawap, baru aku setuju apa doktor Khairuddin towkay pondok punya cakap. Umat islam perlu ikut itjahat ulamak pekah asyairah penipu macam kumpulan PAS haji. Soalan mudah je ji, budak kecik pun boleh jawap.

Anonymous said...

Orang-orang Yahudi melayu ASWJ itu tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu sehingga engkau menurut ajaran agama ASWAJA mereka (yang telah terpesong itu).

Katakanlah (kepada mereka) ASWJ usmaniah:

"Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar".

Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran),

maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.

Al-Baqarah 2:120

Orang-orang yang Kami berikan Kitab ALquran kepada mereka, sedang mereka membacanya dengan sebenar-benar bacaan (tidak mengubah dan memutarkan maksudnya, tidak menjualnya di pondok2 tahfiz mereka),

mereka itulah orang-orang yang beriman kepadanya; dan sesiapa yang mengingkarinya maka mereka itulah orang-orang yang rugi macam Khairuddin.

Anonymous said...

Saya kalau Guaneng tu nak menyamar jadi umar memang kita tau lah dia menipu main politik. Tapi kalau orang macam haji dengan jibi menyamar jadi nabi sama tuhan itu lagi orang menyampah tengok, memang patutlah kena caci. Perangai dungu kemaruk nak memerintah umat melayu. Bila orang tanya mana dapat wahyu satu jawapan pun tak boleh bagitau.

Jidi sama jibi lagi parah. Gunakan agama islam 50 percent saja untuk memerintah. Islam meqasit, islam wasatit. TN50 tu makna dia tuhan najeep lah ji. 50 tu dia ambik 50% hukum2 agama, hukum akal, hukum untung dunia dia satukan semuanya untuk mencipta kekayaan. Tujuan dia untuk menjaga kepentingan anak tiri dengan bini. Sama je pun dia dengan LKS punya modus operandi.

Haji kena faham tranformasi, reform term tu semua jibi ambik dari kitab mao zitung. Mao dulu guna ayat tu buat cari untung. We are for peace. We can learn what we did not know and lying. We are not only good at destroying the Old World, we are also good at building the new one mdb.

Kan sama tu falsafah dia dengan guru nanak ayah dia. Tu sebablah Allah Taala bagi Mahathir umur panjang. Supaya dia boleh tengok, saksi dengan mata kepala dia sendiri macamana anak kader rejimen 10 Ajak lipis merosakkan negara sendiri. Kita nampak luaran dia macam jihad islam, tariq ziyad. Rupanya hanya bertaraf pejuang tamil ilam rohingya hantar azeez naik flotila. Yennada dey..

Apa benda la susah sangat haji nak paham tn50 ni apa. Tamil Najeep kalau buat projek memang takde tunjuk megah atau tunjuk mewah. Cuma dia nak tunjuk dia bodoh saja suka ikut cakap orang rumah. Asalkan mah bahagia ane ada happy. Makan yinsang godek2 masuk tv. Dengan harapan Malaysia maju ekonomi. Senang jibi mencuri lagi.

Cuba haji teliti betul2 cara pahaman agama dia. Semua perayaan dia pergi, semua tuhan dia jumpa, semua wali dia nak jadi tapi dia pura2 depan orang ramai yang dia berdoa ke hadrat Ilahi. Makan yinsang doa, pegang lilin doa, makan rasuah doa, dah macamana Allah Taala tak hantar banjir banyak kali? Perangai dia jugak yang bodoh mencampurkan kepercayaan agama sesuka hati. Dah macam sami nepal pun ada agama yang dia anuti. 3 in 1.

Tu pasal dia berani letak 50 saja, sebab dia tau lagi 50 peratus dia pasti masuk neraka. Sebelah kaki dia memang sampai sana punya. Bukannya dia taktau perbuatan dosa dia banyak mana. Tapi haji jangan lupa atau lari topik, soalan saya yang kat atas tu haji mesti jawap. Sekurang kurangnya 6 jawapan haji mesti bagi, persamaan antara iblis dengan jibi.

6 jawapan tu berkait dengan 6666 ayat Alquran yang haji bakar dan rukun iman yang mesti dipercayai. Dan 6 perangai tingkahlaku iblis tu memang ada pada jibi. Dia tak boleh lari. Walaupun dia bukak balik file lama nak cari balik salah orang. Atau pun dia lakibini main sihir guna dukun orang asli.

Anonymous said...

Allah menetapkan (pendirian) orang-orang yang beriman dengan kalimah yang tetap teguh dalam kehidupan dunia dan akhirat;

dan Allah menyesatkan orang-orang yang berlaku zalim (kepada orang lain dan diri mereka sendiri);

dan Allah berkuasa melakukan apa yang dikehendakiNya.

Tidakkah Wajdi melihat (dan merasa ajaib) terhadap perangai orang-orang kafir yang telah menukar kesyukuran nikmat Allah dengan kekufuran, dan yang telah menempatkan kaum jibi mereka dalam kebinasaan?

(Ibrahim 14:28)

(Iaitu) neraka Jahannam yang mereka akan menderita bakarannya; dan (ingatlah), seburuk-buruk tempat tetap ialah neraka Jahannam.

Dan mereka mengadakan sekutu-sekutu bagi Allah macam tuhan jibi untuk menyesatkan manusia dari jalanNya.

Katakanlah pada jibi dan pasukannya:

"Bersenang-senanglah kamu semua (bagi sementara di dunia),

kerana sesungguhnya kesudahan kamu semua adalah neraka".

Anonymous said...

Saya ji kalau setakat jibi hantar pencacai macam Acap wadi, Idris, Din, Tuan Brahim macai2 haji insyaAllah kita boleh hadap lagi. Sedang haji yang taraf guru nanak pun orang tanya soalan terkial2 nak slide ipad lagi. Inikan pulak yang akal tahap pandir perasan diri berpelajaran tinggi.

Cuba haji tengok betul tak apa saya cakap? Macamana ayam kena sembelih dengan babi. Dia seru bala, dia buat dosa, dia tarik bencana kesudahnya dia naikkan pulak harga petrol 20 sen per liter untuk cover up dia punya perangai khinzir negara. Sembelih balik duit ayam2 dah dibagi BRIM untuk tampung kos kerugian bencana. Ucap pulak balik timakasih pada petugas2 supaya orang mudah lupa. Konon dia saorang kinzir yang menghargai jasa budi hamba rakyat semua.

Babi tak perangai dia ji? Babi jadian Zhu Bajie. Jenis otak bodoh, akal kontot, ekor pendek, kulit merah, bulu putih, haram jadah mughalazzah. Tak boleh samak tak boleh cecah. Ada je akal dia guna mengambik kesempatan dari kehidupan orang lain. Janji keluarga dia boleh hidup senang tak payah bayar hutang. Tarik je duit orang ramai cuci dosa dia. Walaupun dia tau benda tu haram masuk neraka.

Tu yang saya cakap ji dia ni bukan nak tunjuk megah, kan terang nyata tu dia tunjuk bodoh bangang memerintah. Mentadbir ala boneka pigsy. Apa orang cakap dia buat, apa orang suruh sondol dia langgar. Dia tak peduli apa jadi, apa akibat di kemudian hari. Dalam PAU kena sembah ramai2 dengan Wajdi. Walak presiden itu wajib takde kompromi. Undang2 islam milennium tarekat ahli sunah sunan Al jibee.

Wajdi, dengan babi haiwan melata berkaki empat takde hukum muamalah. Itu pasal Allah Taala suruh sampai hukum perintah. Kau ikut kau selamat, kau langgar kau melawan kau balik akan diazab sampai binasa. Kau pandanglah sendiri macamana banjir mengubah negeri kau tempoh hari? Berapa banyak jambatan runtuh? Berapa banyak rumah tenggelam, nyawa melayang? Habis berlumpur alam melayu ni nak samak dosa2 babi suci dari pekan.

Dia ingat dia naikkan harga petrol tu dia boleh selamat. Bodoh punya babi, hewan jadian macam kau meniaga mana ada untung, banyak rugi. Kalau kau dah mula sembelih poket orang lepas ni adalah sebab dan alasan bagi Allah Taala untuk sembelih kau hidup2 kemudian nanti. Dia tak sedar dia tu babi tua yang dah masuk perangkap. Dia ingat dia bulu putih dahi licin dia tak boleh kena tangkap.

Dalam ilmu menangkap babi, kita mesti pandai guna kebodohan dan kelemahan diri dia yang suka menyondol. Bangsa babi makan benda haram ni dia sondol tak pandai gostan. Dia kategori haiwan die hard fence yang kering hati. Muka tonyok takde peduli. Sendiri buat silap dia tak sedar, bila dah malu semua dia langgar.

Salah kau jugak bi, semua majlis kau pergi. Tah babi apa orang tu bagi kau makan kau telan. Semua tuhan atas dunia kau sembah, sampai diri kau pun kau letak hukum wajib ditaati. Memang pastilah tu neraka kau punya journey. Kalau kat mainland ada fahaman Maoist tak lama lagi kat Malaysia ni adalah melayu beragama Jibbies. Guna rasul jibi punya hadis.


Kau boleh tangkap tak ji apa persamaan iblis dengan jibi? Aku tanya2 soalan belum jawap2 lagi ni. Haji ni ulamak ke tak? Ke ustad haprak.Anonymous said...

"Padahal kamu telah mendiami tempat-tempat tinggal orang-orang yang berlaku zalim kepada diri mereka sendiri,

serta telah ternyata kepada kamu dengan bukti-buKti yang jelas bagaimana Kami telah mengubah keadaan mereka (dengan menimpakan mereka berbagai bencana),

dan Kami pula telah nyatakan kepada kamu berbagai contoh perbandingan (di dalam Al-Quran dan melalui sabda Rasul)".

(Ibrahim 14:45)

Dan sesungguhnya mereka telah menjalankan rancangan jahat mereka (untuk menentang Islam),

sedang di sisi Allah ada balasan bagi rancangan jahat mereka,

walau rancangan jahat mereka itu, dapat melenyapkan gunung-ganang sekalipun.

Anonymous said...

korang pendita sunni orang cakap kau bangang kau tak suka, kau tuduh orang lain dengki. Pasal politik serang tabung haji. Apa yang kau bodoh sangat mil kau tak tengok ke tambi politik yang jibi lantik jadi pengerusi? Apa tak cukup ke melayu kulit sawo matang kau nak letak jadi pegawai uruskan haji. Kau sendiri pun tau akal tambi main politik macamana.

Bila kena kutuk dengan orang politik memanglah kau cakap motif politik. Pasal korang semua sama bangang jadikan agama modal berpolitik. Dua dua sama bungkor jual agama nak dapat undi. Sorang jual zakat sorang jual haji. Hakikat sama dapatkan kemewahan, kekuasaan dan sokongan rakyat. Senang kau nak seleweng duit2 hasil ekonomi. Klaim diri jadi pejuang revolusi.

Apa bincat lah korang ni main politik. Dah tau takut, taktau nak jawap bila kena serang kau berentilah buat statement bangang cakap haji tiap2 tahun kerajaan wukong jibi yang bagi. Benda tu tak pernah terjadi. Haji jibi bukan haji yang suci. Rukun islam agama jibi tak sama dengan Allah Taala punya. Islam dajjal ni syurga jadi neraka. Pasal matlamat hidup dia mendapatkan dunia. Akhirat kosong tak dapat apa.

Allah Taala tak pedulik pun kau kecik hati ke, kecewa ke, rasa tertipu ke itu kau punya pasallah. Allah bagi kau otak kau tak guna kau sanggup jadi bodoh dan ditunggang macam baghal. Sanggup jadi khinzir lakibini. Itu semua atas pilihan kau sendiri. Allah Taala baca je apa hukuman yang Dia mesti bagi. Anugerah Dia banyak, bala, banjir, ribut, gempa semua dia boleh bagi. Kau mintak dia kasi.

Itu bukti yang menghukum dan mengadili manusia atas kuasa Allah Taala. Bukan atas hukum ruu355 hakim dan pondan agama ahli sunnah mahkamah syariah haji Hadi. Dia hukum semua sekali. Dari rakyat jelata sampai tahap menteri. Termasuk menteri bodoh macam jibi.

Kalau ada rasa tak puas hati boleh panjat tangga bina bangunan tinggi tinggi. Kau pacakkanlah menara atas bukit sekalipun Allah Taala tak ambik peduli. Bagi Allah Taala hukum dia pasti. Neraka kata Dia, ke nerakalah korang pergi. Pegilah mampus pegilah mati.


Anonymous said...

Adakah mereka semua yang mencipta langit dan bumi itu? (Sudah tentu tidak!)

Bahkan mereka adalah orang-orang yang tidak meyakini (kebenaran apa yang mereka pernah mengakuinya).

(At-Tuur 52:36)

Adakah pada tangan mereka perbendaharaan Tuhanmu (sehingga mereka boleh memberi atau menahan sesuatu nikmat atau pangkat),

atau jibi dan hadi yang berkuasa mentadbirkan segala-galanya?

Adakah mereka mempunyai tangga, bangunan tinggi (untuk naik ke langit)?

yang dengannya mereka dapat mendengar (apa yang diperintahkan dan ditetapkan oleh Allah?

Jika ada maka biarlah mereka yang mendengar itu membawa sesuatu bukti yang menyatakan kebenarannya.

Anonymous said...

Orang-orang yang beriman, berperang pada jalan Allah;

dan orang-orang kafir ahli sunah jibi pula berperang pada jalan Taghut (Syaitan).

Oleh sebab itu, perangilah kamu semua akan pengikut-pengikut Syaitan ini, kerana sesungguhnya tipu daya jiblis Syaitan itu adalah lemah.

(An-Nisaa' 4:76)

Tidakkah engkau semua (hairan) melihat, akan orang-orang yang (pernah) dikatakan kepada mereka: "Tahanlah tangan kamu (daripada bertindak melancarkan perang yang belum diizinkan), dan dirikanlah sembahyang serta berikanlah zakat".

Mereka meminta juga hendak berperang macam hero tamil ke rohingya, kemudian apabila mereka diperintahkan berperang, tiba-tiba sepuak di antara mereka merasa gerun kepada manusia sama seperti mereka merasa gerun kepada (azab) Allah atau lebih gerun lagi.

Lalu mereka (merayu kepada Allah dengan) berkata: "Wahai Tuhan kami, mengapa Engkau wajibkan kami berperang (pada saat ini)?

Mengapa Engkau tidak biarkan kami hingga ke tempoh yang singkat (iaitu akhir hayat kami)?"

Katakanlah: "Harta benda curi songlap yang menjadi kesenangan kamu di dunia ini adalah sedikit sahaja, (dan akhirnya akan lenyap),

dan (balasan) hari akhirat itu lebih baik lagi bagi orang-orang yang bertaqwa (kerana ia lebih mewah dan kekal selama-lamanya), dan kamu pula tidak akan dianiaya sedikit pun".

Anonymous said...

Di mana jua kamu semua berada, maut akan mendapatkan kamu (bila sampai ajal),

sekalipun kamu berada dalam benteng-benteng yang tinggi lagi kukuh dan ofis2 mewah.

Dan kalau mereka beroleh kebaikan (kemewahan hidup), mereka berkata: "Ini adalah dari sisi Allah",

dan kalau pula mereka ditimpa bencana, mereka berkata:" Ini adalah dari (sesuatu nahas) yang ada padamu".

Katakanlah pada syaitan itu: "Semua (kebaikan dan bencana) adalah (berpunca) dari sisi Allah".

Maka apakah yang menyebabkan kaum sengal itu hampir-hampir tidak memahami perkataan (nasihat dan pengajaran)?

Apa jua kebaikan (nikmat kesenangan) yang engkau dapati maka ia adalah dari Allah;

dan apa jua bencana yang menimpamu maka ia adalah dari (kesalahan) dirimu sendiri. Bagi brim guna duit tipu, naik petrol bagi brim.

Dan Kami telah mengutus engkau (wahai Muhammad) kepada seluruh umat manusia sebagai seorang Rasul (yang membawa kebenaran).

Dan cukuplah Allah menjadi saksi (yang membuktikan kebenaran hakikat ini)

Anonymous said...

Kau Father Hadi baca quran selalu tak habis. "bersama dengan ayat ini" yang tak tahan dengar tu. Pergi tolong rohingya dapat pahala, besar mana pahala dapat ji? Ada besar bangunan tabung haji?

Tapi kau dalam bodoh ada sikit pandaikan ji. Pandai kau hantar tuan Brahim lepas kapal dengan jiblis. Yang kau doa doa dari jauh serupa paderi.

Tu yang cakap ji korang bangsa melayu ahli kitab ni ramai yang bangang bangang. Baca kitab dekat beratus, tulis kitab beribu ribu. Tapi agama haramjadah satu pun tak paham taktau. Berbuih buih mulut ceramah, menyembur nyembur air liur keluar, berbelit belit lidah menipu perangai bangang tak hilang sama macam dulu. Amal islam liga tamil campur urdu. Mana tak bodoh, dungu?

Ji cuba kau tengok sufi2 belah tamil legam ni punya tulisan macamana? Huruf berpusing2, lidah tebal berbelit, kadang ada jenis tak mandi duduk tepi sungai tu sampai rambut pun dah jadi dreadlock nak sucikan diri punya pasal. Sampai Malaysia tulis kitab dia kencing haji dan budak2 dia guru tarekat sufi. Ngajar ilmu kenal diri.

Wei bodoh, kau mandi wajib pun tak reti bersihkan diri. Ada hati nak tulis2 kitab sesat ngajar ilmu hakikat arwah bapak kau dekat sini. Cuba haji pandang Mekah tu ajaran sesat Usmani masuk sana dah berapa tahun? Sampai hari ni hindu tamil ni buat amalan tawaf pusing2 7 kali. Dia tulis kitab banyak2 cakap itu semua sunnah nabi. Haji pun sengal2 bodoh masuk masjid pakai towel keliling Kaabah macam orang biol. Balik Malaysia dah rasa diri bagus dapat haji mabrur.

Ji kau jangan ingat flotila kau yang pergi dapat pahala barakat. Kalau yang menghantarnya pun si jibi yang terlaknat. Mana datang Allah Taala nak bagi berkat ji? Mangsa banjir sini pun bantuan dia tak settlekan lagi, bodoh dah buat wayang baru nak jadi hero Asean hantar bantuan. Bangang punya setan.

Nampak tak mainan iblis ni macamana ji? Cukup cukuplah bi buat perangai macam babi. Enough is enough, dah naik menyampah dah orang Malaysia ni tengok bangang tak sudah kau tu hari hari. Meh sini aku terang satu satu pada haji ulamak tiruan ahli sunnah apa persamaan iblis dengan jibi.


Anonymous said...

Hari ni masuk hari ke 6 haji gagal jawap soalan. Jadi hari ni Allah Taala akan nyatakan pada semua orang apa persamaan iblis dengan jibi.

1. Sombong

2. Angkuh

3. Takbur

4. Derhaka

5. Tipudaya

6. Hasad dengki

Ni saja pun 6 jawapan mudah yang saya mintak haji jawap hari tu. Bukan susah, kalau haji ambik masa sikit teliti betul2 perangai jibi semua perangai di atas ada pada jibi. Kita boleh bagi sekali dengan bukti.

Asal iblis dulu melawan Allah Taala pasal hasad dengkilah ji. Dia dengki bila Adam dicipta dari tangan Allah Taala sendiri. Dia rasa diri angkuh dia dicipta dari api. Dia rasa sombong riak dengan amal2 dia seolah olah dia bersih suci. Takde dosa dapat pahala je manjang dengan zikir tasbih dia pada Allah Taala setiap hari.

Bila Allah perintah sujud pada Adam dia takbur. Mana boleh aku malaikat yang kuat beramal, apsal pulak nak kena sujud pada Adam yang baru jadi? Sedang dia bodoh tak sedar yang Allah Taala ni nak menguji. Allah Taala dah cakap tak kira beriman seseorang sebelum dia diuji. Tak pasal2 kena halau dari syurga pasal tunjuk sombong derhaka.

Bila hati penuh dendam hasad dengki, iblis pun buatlah tipudaya. Dia tipu Hawa kalau makan ini buah korang boleh hidup lama. Hawa pun hasut Adam biar Adam makan sama. Maka dari peristiwa tu lah bermulanya fitnah hasad dengki pada umat manusia sampai hari ni. Pasal ramai manusia Bingai Anak Benih Iblis ni perangai busuk hati. Selalu sangat tak berubah lama2 perangai dia jadi babi, sebijik macam jibi.

Haji tengok camana jiblis ni perdayakan kaum Adam Hawa macamana ye. Dula Adenan Satem dia umpan naik jadi menteri, hari ni dia perdaya pulak bini orang tu bertanding jadi Adun. Dia tipu orang ramai kalau dia menang rakyat senang. Menang pilihanraya nanti hajjah boleh tolong orang. Sedang ramai orang taktau penghujung hidup semua ke neraka. Sebabnya taat pada sunnah jibi bangsa puaker.

Mana tak puaka ji perangai, bila dia menang dia boleh memerintah lama. Yang senang tu sebenarnya senang bagi dia lakibini nak menyamun, kelepet duit negara. Dia ubah semua hukum2 agama cakap islam dia punya. Dia boleh keluar hadis, sunnah, fatwa, indeks syariah ikut sukati mak bapak dia. Kalau kau taat bersatu padu, tolong sunnah tipu dia kau bahagia hidup berjaya. Duit banyak itulah syurga.

Anonymous said...

Ha tengok ji camana cucu iblis melayu cerita pasal pokok padu. Pokok perpaduan kata dia. Nak diubahnya kata2 Allah Taala jangan hampiri pokok itu. Jangan tebang pokok perpaduan, cintai tuhan macam jibi. Hidup anda akan senang dengan penuh prosperity. Apa punya fooki?

Iblis ni bab menipu memang halus ji. Cerita pasal pahala, kebajikan, bersatu, syariah, kesederhanaan. Tapi sekali dia menibai duit takde kok bilion2 punya angka dia sebat. Dari MYEG, mdb, emas, felda semua dia ada syer, kalau tak camana nak pegi bercuti seronok2 luar negeri. Nak harap gaji menteri je mana cukup, bini bukan ada keje pun. Tapi bukan suri rumah tangga haji kena ingat tu. Nak cakap mak ayam pun bukan jugak, mungkin sugar mommy.

Eh jiblis cukup2lah nak menipu umat manusia. Aku tau kau tak selesa duduk neraka sebatang kara. Kurang2 kau nak kena bawak bala tentera. Dari Manchester, bagan, jerai sampai baling sana semua ada penjilat dia. Jadi bodoh pasal dek dunia.

Apa tak bodoh ji, dia ingat dia buat hubungan dengan vatican cium tangan pope dia dah cukup islam wasata. Apa bangang kau jip, apasal kau tak cium leher pope tu sekali? Ambik berkat mintak syafaat. Bingai apa kau mana ada penah nabi buat hubungan cium tangan ketua paderi? Islam apa kau ni jibi?

Tuhan yang dia suruh cintai tu ada banyak ji. Tuhan harta, tuhan bini, tuhan jibi dan tuhan money semuanya umat jibi mesti bersatu padu untuk kasih mencintai. Dengan kasih sayang sejati pada tuhan jibi tu lah kamu semua akan mendapat kebahagiaan abadi. Dapat hidup senang kekal lama di dunia ini. Syurga akhirat jangan dihirau, dewa ajib banyak duit boleh bayar jangan risau.

Sudahlah penyamun, kau sehari kalau tak menipu sengal2 lidah kau kan. Rasa macam tak manis pulak air liur kau tu kalau tak jual temberang. Ada je idea2 kreatif buat klaka bangang bangang. Kadang suka kadang menyirap pun ada tengok muka kau yang macam penyapu jamban. Buat dosa tanpa penyesalan. Cakap besar penuh kebanggaan, macam ke setan.

Syaitonnir rojim macam kau bi memang patut kena rejam hari2. Kalau tak panas buntut pun sekurang kurangnya kau akan panas hati. Bila dah panas mulalah cakap melalut sampai bukak cerita pokok dalam hutan FRIM. Hari tu cerita pasal BRIM, tak ke berpusing pusing cerita jibi?

Mana ada iblis suka umat manusia bersatu bi. Lagi banyak pecah lagi senang dia kontrol. Lagi senang dia tipu manusia, itu pasal iblis guna tipudaya. Tanpa daya, kuasa dia tak boleh nak menipu manusia. Samalah macam kau, kalau kau takde kuasa politik menteri, sapa nak dengar kencing haring kau tu hari2? Baik orang tengok lawak2 santai dalam FB. Buat apa nak melayan perangai bangang kau sama kau punya bini.

Takpe bi, esok2 kau bukak lagi pantun2 bodoh kau aku serang lagi. Kau hidup ke mati sama je, perangai durjana kau tetap ada. Allah Taala Dia cerita bukti je supaya orang tau kau siapa, iblis ke menteri. Allah Taala takde hal Dia bila2 masa boleh tunggu kau sampai kau masuk ke alam mati.

Kau tak tengok ke jibi macamana lembu bodoh terkepung sekandang sebab banjir? Kan kat Pahang tu Allah Taala tunjukkan. Kau sampai Pahang naik bot ada je rumah terbakar, budak mati lemas puaka tak puaka panasnya neraka kau lakibini. Dalam banjir2 tu pun boleh ada rumah terbakar dalam api.Apa pikiran kau ji, panas tak sifat api iblis yang ada pada si puaka bangsa jibi?


Anonymous said...

MARAN – Seramai 73 pelajar tinggal sehelai sepinggang selepas semua barang mereka hangus terbakar dalam satu kejadian kebakaran yang berlaku di asrama puteri Sekolah Menengah Agama (SMA) Maran di sini semalam.

Kejadian yang berlaku pada pukul 7.30 pagi itu menyaksikan asrama kayu berusia 30 tahun itu musnah terbakar dan difahamkan berpunca dari ampaian kain yang terletak di belakang asrama berkenaan.
Anonymous said...

Kerana Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pegang tangan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semasa program solidariti Ronhingya dan Datuk Tuan Ibrahim senyum semasa melepas kapal Flotila maka terus dituduh pemimpin PAS akan disambar api neraka.

“Huh hebat, tafsir mana mereka belajar. Siapa sebenar golongan takfiri dan ghuluw?” katan Deris Tambi adun PAS murid Ahmad kampung petai.

Anonymous said...

Weh deris aku tau lah kau mengaji kat kampung petai. Kalau iyapun nak komen pandang2lah dulu. Pemimpin PAS bukan saja akan dimamah api neraka. Malah dengan ayat kata2 pujangga tipu diorang pun boleh keluar jadi api. Habis hangus seluruh asrama sekolah ahli sunnah korang dekat Maran, asalnya benrpunca dari lidah neraka guru nanak dari Marang. Apa kau ingat aku tipu lagi?

Tu yang kata tu korang puaka PAS semua berguru dengan iblis. Asal bercakap jadi api, asal kencing jadi banjir. Habis jahanam struktur muka bumi. Bila bodoh masuk neraka semua salahkan DAP. DAP anti islam, suka fitnah imam makhadi. Pemimpin PAS akhir zaman yang sangat suci lagi memberkati.

Apa bodohlah korang semua, dari jiHAdi, mursyidul am, deris, din, abduh semua bingai perasan diri. Dia ingatkan islam tu mak ayah dia punya dia ada kuasa autoriti. Dia boleh cadang kat manusia islam RUU dia sendiri. Kan ke singkat akal korang sorang sorang. Macamkan Allah Taala ni taktau nak laksana undang2 Dia sendiri. Kau hidup akal bodoh serupa lembu lagi baik kau pegi mati.

Apa kau tak baca sokabar ke, flotila korang sangkut tengah laut? Tu lah bodoh hantar lagi nakhoda tambi. Atas arahan imam jibi. Kau ingat orang heran ke bantuan tamil islam yang kau bagi? Tamil Pekan nak tolong sedara dia tamil rohinghya rakhine. Nasihat aku senang je, kau bawak balik ubat tu semua banyak2 balik sini, kau bagi jibi, hadi dan pasukan sengal2 otak dia makan ramai2 lagi bagus. Rasa aku otak korang lagi sakit dari orang rohingya sana. Jenis bodoh, cakap cakap tak paham bahasa. Dah lak bodoh lepas tu buat2 lupa alih cerita.

Otak dan pemikiran bangang macam Deris ni amat bahaya untuk diikuti rakyat Malaysia. Jenis kumpulan peniru perjuangan ala2 revolusi ayatollah iran tapi bukan syiah masuk dalam masyarakat Malaysia. Pahaman songsang yang menyalahgunakan islam bawak jalan memerintah dengan buat mahkamah syariah. Dosa maksiat orang dia kutuk, dosa pipit Tapa Ali dia maafi. Belum campur lagi dosa melaun2 PAS sakau orang punya bini. Sibuk ambik tau dosa orang dosa sendiri dia tak timbang habis. Tak ke bingai macam monkey.

PAS lagi nyata permusuhan dia pada Islam Allah Taala selama ni. PAS yang terang2 curik dan ciplak ayat2 quran dan hukum Allah Taala untuk menipu umat melayu. Lepas tu buat muka bangang tak malu guna islam tubuh parti. Menyesatkan orang ramai guna hadis2 islam kitab nabi sendiri. Jual nama ulamak tipu yang dah mati. Siap keluar tiket masuk syurga lagi. Undi PAS anda selamat, dijamin takde sesat. Hanya pasti akhirat masuk neraka dapat laknat.

Sudahlah ji, cukup2lah tu hantar monkey monkey buat kerja untuk babi. Bukan apa ji monkey ni akal dia tafsir lain, babi pulak dia punya sondol langgar hukum cara lain. Tapi hakikat keduanya sama, haramjadah punya makhluk. Sampai kiamat kena kutuk, cilake punya babi.

Aku nak tanya lagi satu soalan ji, dari mana datangnya 250000 lebihan babi kat Selangor? Clue dia senang je kat Putrajaya ada sepasang. Babi puaka suami isteri. Pasal dia berdua habis membiak keturunan babi ramai2 seluruh negeri. Makan benda haram, berak merata, tonyok, kulit putih cuma beza dia dengan babi, babi tak menipu mencuri. Dia semua benda dia redah asalkan bini puas hati. DAP bagi benih babi, dia tukang biakkan baka. Sapa sebenar lagi babi?
Anonymous said...

Dan Firaun jibi dan jidi pula berkata:

"Wahai orang-orang dan macaiku sekalian,

aku tidak mengetahui ada bagi kamu sebarang tuhan yang lain daripadaku;

oleh itu wahai Haman, midi, deris, abduh bakarkanlah untukku batu-bata,

serta binalah untukku bangunan yang tinggi, supaya aku naik melihat Tuhan Musa (yang dikatakannya itu); dan sesungguhnya aku percaya adalah Musa dari orang-orang yang berdusta".

(Al-Qasas 28:38)

Dan berlaku sombong takburlah Firaun dan tenteranya di negeri itu dengan tiada alasan yang benar, dan mereka menyangka bahawa mereka tidak akan dikembalikan kepada Kami.

Dan Kami jadikan jibi dan jidi mereka ketua-ketua (dalam kesesatan yang berpegangan tangan) yang mengajak ke neraka (dengan kekufuran),

dan pada hari kiamat pula mereka tidak mendapat sebarang pertolongan.

Dan Kami iringi mereka dengan laknat di dunia ini, dari darat sampai ke laut

dan pada hari kiamat pula adalah mereka dari orang-orang yang tersingkir (dari rahmat Kami) dengan sehina-hinanya.


Anonymous said...

Aku nak mintak tolong satu ji, kau jangan suruh Deris tafsir ikut akal bebal dia ayat quran atas ni. Memang hancur dia punya baca, mengaji hafal je lebih. Bab kiasan ni memang aku pasti dia bodoh satu hapah takde mengerti. Ini bukan ghuluw, ini fenomena buduh. Lain kali taktau bertanya.

Dia ingat dia mengaji pondok tarekat Allah Taala ni nak kena dengar cakap2 bangang dia. Pegi jahannam pesan kat dia.

Anonymous said...

"Dan sesungguhnya engkau ditimpa laknat terus-menerus hingga ke hari kiamat".

(Al-Hijr 15:35)

Idris berkata:" Wahai Tuhanku! Jika demikian, berilah tempoh kepada idris hingga ke hari manusia dibangitkan (hari kiamat)".

Allah berfirman: "Dengan permohonanmu itu, maka sesungguhnya engkau dari golongan yang diberi tempoh.

"Hingga ke hari - masa yang termaklum".

Idris pengikut iblis berkata:

" Wahai Tuhanku! Kerana Engkau telah menjadikan daku sesat, (maka) demi sesungguhnya aku akan memperelokkan segala jenis maksiat kepada Adam dan zuriatnya di dunia ini, dan aku akan menyesatkan mereka semuanya, dengan agama islam yang aku buat parti.

Anonymous said...

Saya bukan nak sembang kencanglah ji, bukan susah pun nak kenal murid2 iblis ni. Nak kenal iblis ni bukannya dengan jahat dan nakal yang dia buat. Tapi kita kenal dia dengan amal. Amal yang dia rasa dia tu orang islam beriman mengaku warak diri bersih suci. Di sebalik takwa dan warak dia tu lah kita tau dia pengamal islam lucifer. Pengikut fallen angel yang haji puja dan selalu taati.

Pertamanya korang islam PAS lucifer ni jenis riak. Baru hafal quran, zikir banyak, selawat sekampung, derma sekapal korang dah cepat rasa diri baik, alim, mulia, islamic, pejuang shahid. Baru bercakap keluar api sikit dah mengaku diri wali. Baru kencing air banjir sikit dah mengaku ada karamah banyak hikmah. Tu tanda korang riak, riak bangga dengan amal2 yang kau ada.

Samalah perangai kau macam atuk iblis kau dulu. Alasan dia hidup lama lagi dulu pegang tasbih, buat amal lagi banyak dari Adam, dia dah rasa champion, mukarrabin, bersih suci mesti dihormati. Adam baru jadi belum tau apa-apa lagi mana boleh sujud pada dia. Patut Adam lah kena tunduk sama malaikat suci macam dia. Iblis punya amal zikir tasbih Deris sendiri pun taktau berapa banyak? Silap2 berjuta jugak tasbih iblis pada Allah Taala dulu2. Cuma silap sikit je, sombong punya pasal tak dengar kata, habis amal semua binasa.

Inikan pulak korang anak murid iblis semua, yang mengaku diri islam baka. Baru mengaji pondok sikit dah rasa hebat boleh ubah hukum syariat. Pala ayah kau ajar hukum Allah Taala kau nak buat khianat?

Bila korang ubah hukum2 Allah Taala buat RUU sendiri jatuh hukum khianatlah. Mengkhianati perjanjian dengan Allah Taala beriman pada Alquran, beriman pada kitab Allah Taala. Kau sendiri rosakkan hukum quran tu bawak jalan islam kau sendiri. Kau menghilangkan kebenaran quran yang suci. Allah Taala pelihara baik2, kau bakar ubah bawak naik hukum2 kitab ulamak kau yang dah mati.

Aku nak tanya kau balik Deris, dengan perbuatan khianat korang PAS selama ni, layak tak korang semua dimasukkan berjemaah ramai2 dalam api? Kau salahguna hukum2 islam untuk kepentingan hawa nafsu sendiri. Gunakan islam main politik nak memerintah manusia, memerintah dunia. Supaya manusia taat dan sokong gerakan sesat engkau yang gila kuasa.

Tu yang aku berani cakap dari Azizan, Harun Din, Nik Aziz semua amal tak diterima. Sebabnya menggunakan islam dan ilmu akhirat untuk menipu manusia. Supaya orang tau dia guru2 agama yang Allah Taala bagi kuasa. Sedang dia taktau dia orang yang tak kenal diri. Dia taktau iblis tu menghasut dia setiap hari tanpa dia sedari.

Tu hakikat sifat nafsu ji, asal nafsu dari api. Kerja dia menghasut, menipu memperdaya, memfitnah manusia sepanjang masa. Tu yang orang melayu cakap jangan jadi batu api, jangan suka mengapi-api. Nanti kelak membakar diri. Masuk neraka macam jibi lakibini. Bukan senang nak padam api kemusnahan, sedar tak sedar nak kena siram banjir campur lumpur2 berhari-hari dari Kelantan sampai Pahang. Itu pun api neraka jibilis tak padam padam lagi.Anonymous said...

Negeri-negeri (yang telah Kami binasakan) itu, Kami ceritakan sebahagian dari khabar beritanya kepadamu (wahai Deris);

dan sesungguhnya telah datang kepada mereka Rasul-rasul mereka dengan keterangan-keterangan yang nyata (mukjizat),

sesudah itu Deris tidak jugak beriman kepada apa yang mereka telah mendustakannya dahulu. Demikianlah Allah meteraikan di atas hati orang-orang yang kafir.

(Al-A'raaf 7:101)

Dan Kami tidak mendapati bagi kebanyakan manusia macam Deris sebarang janji (yang ditepati), dan Kami tidak mendapati kebanyakan mereka melainkan orang-orang yang fasik.

Kemudian Kami mengutuskan Nabi Musa selepas Rasul-rasul itu, dengan membawa ayat-ayat Kami kepada Firaun dan Ketua-ketua kaumnya,

lalu mereka berlaku zalim (ingkar) akan ayat-ayat itu.

Maka perhatikanlah bagaimana kesudahan orang-orang yang berbuat kerosakan.Sabar Deris, ini semua bukan takfiri, ini semua hakikat realiti. Kalau Allah Taala dah meteraikan kau punya hati, kemudian jatuh pulak fasik. Lama2 jadi kafirlah kau Deris secara automatik. Hati dah tertutup tak nampak jalan. Memang api nerakalah kau punya makan. Salah kau jugak sendiri Deris, kau rasa sombong dengan ilmu dan kedudukan.

Anonymous said...

Achrap, halam haram dalam agama islam bukan satu isu. Tapi ianya satu hukum yang mesti dipatuhi. Tujuan Allah Taala letak hukum tu untuk kebaikan kau jugak, supaya bila mati besok kau tak masuk neraka dicampak dalam api, bila kau melanggar sesuatu hukum yang dilarang dalam agama. Perkara hukum ni semua Allah Taala dah letak dari zaman Adam lagi, kau belum wujud. Jadi takde ertikata isu hukum kitar semula.

Yang jadi masalahnya wajdi kau sendiri yang bodoh tak sedar diri. Jenis menteri bodoh menang bodek tanpa bertanding. Modalnya hanya ampu dewa jibi, jilat kerry. Dapat hidup senang macam bapak dia dulu kerja jakim buat hukum sesuka hati. Apa kau ingat hukum halal haram tu bapak kau yang punya? tuan Dasuki?

Kepala hayah dia mengajar hukum halal dibuatnya hab industri. Nampak macam bijaklah nak majukan ekonomi. Sedang dia tak sedar dia bangang menjual hukum mencari untung. Kau nampak tak bodoh kau macamana wajdi?

Allah Taala ni mengulang ayat Alquran banyak kali Dia ada sebab. Cukup bagi Dia 30 juzuk Alquran tu jadi peringatan zaman berzaman. Sebabnya Dia tau bodoh keturunan manusia ni tetap sama dari zaman Dasuki, wajdi sampailah dia punya anak bini. Diorang punya bodoh tak penah berenti. Ada je idea2 bangang dia nak ubah hukum2 agama. Dia ingat atuk dia dulu ada sekolah pondok dia pandai ilmu agama.

Inilah satu tanda manusia riak. Anak cucu iblis pondok, pada dia dengan lulusan yang dia ada dia boleh niagakan hukum2 agama cara yang dia suka. Kemudian dia buat fitnah cakap idea yang dia buat tu ikut sunnah nabi. Ikut landasan syariah yang Allah beri. Dia pandai pulak buat cerita ni semua untuk kebaikan dan kemaslahatan ummah. Sedang untung meniaga banyak dapat di kalangan pilitikus firaun macam dia sendiri.

Jangan ulang sangat semula bangang2 kau tu wajdi. Memang orang ramai dah lama tau bisnesman agama macam kau ni suka menipu sambil mencuri. Bagi kau apa yang kau buat tu betul, kau makan gaji. Namun di sisi Allah Taala perangai kau tu memang sebijik macam yahudi. Jual hukum2 agama untuk kepentingan dan kesenangan nafsu peribadi.

Anonymous said...

Katakanlah:

"Sesungguhnya jika sekalian manusia dan jin Hadi berhimpun dengan tujuan hendak membuat dan mendatangkan hukum RUU355 sebanding dengan Al-Quran ini,

mereka tidak akan dapat membuat dan mendatangkan yang sebanding dengannya, walaupun mereka bantu-membantu sesama sendiri".

(Al-Israa' 17:88)

Dan sesungguhnya Kami telah menerangkan berulang-ulang kepada manusia, di dalam Al-Quran ini,

dengan berbagai-bagai contoh perbandingan (yang mendatangkan iktibar);

dalam pada itu, kebanyakan manusia tidak mahu menerima selain dari kekufuran.

Anonymous said...

Ikutlah resmi ikan seluang, jangan jadi macam ikan belukang. Ikan seluang Nampak biasa biasa sahaja tapi cerdik. Orang bagi umpan macam mana banyak, macam mana mahal sekalipun semua dia makan sambil buat main main sahaja.

Falsafah joran guru nanak haji Hadi.


Anonymous said...

Apalah bingai semua bodoh kau nak up kat FB ni Jihadi? Keluar perhimpunan tunjuk bodoh, dalam Fb tunjuk bodoh. Bilalah nak pandainya ke kau ni Jihadi. Orang patut makin tua maki berisi, ini tak makin tua perangai jadi macam babi. Habis hukum2 Alquran kau nak niaga ikut sukati makbapak kau. Tak ke bangang perbuatan kau ni jihadi.

Ubah sikap ji, jadi runner spare part kedai hapkat pun ada lagi baik dari kau menjual ayat2 quran buat jadi untung dunia. Ni dari muda sampai ke tua perangai bahlol tu tak banyak berubah. Makin hari makin songsang. Habis kau kumpul orang jadi serupa lembu himpun ramai2 tengah padang. Semata mata nak menyokong RUU sesat yang kau cadang. Apa dah jadi dengan akal kerepot kau ji? Mana letak pertimbangan kau dalam agama?

Kau ikan dengan manusia pun kau tak boleh beza. Ikut resmi ikan buat apa ji? Ikan tu kan takde tangan takde kaki. Habis kena hudud dengan Allah Taala, sampai otak dia pun tinggal kecik. Hidup ramai2 dalam air sejuk sikit, pasal dulu bodoh macam haji diberi peringatan dia jadi panas. Allah Taala campak je lah masuk dalam air bagi sejuk sikit, chill. Bangang tak paham Alquran. Duduklah kau dalam air jadi binatang.

Kau ni ji umpama tuan guru kencing berdiri anak murid kencing berlari. Kau kencing orang bab agama jual ayat2 quran, guna hadis2 sesat kemudian anak2 murid bangang kau pun mengikut menambah nambah cerita cakap korang pejuang agama islam yang sejati. Yang diangkat oleh tuhan jibi tuhan jidi yang maha suci. Mati syakit itu pasti. Islam ala2 ikhwan hadi al kepala banna.

Kau cakap islam kau tak ambik hak mana2 pihak, tapi bila kau menangkap orang kau denda orang mintak duit kau tak sedar ke kau dah mengambik hak orang? Kau pau gaji orang tu atas kesalahan yang orang tu buat. Sedang Allah Dia maha pengampun, manusia buat salah kau baikilah dulu, jangan ulang lagi. Bukannya Dia suruh kau pegi mahkamah syariah bangang kau pegi tebus dosa. Style mahkamah yang kau buat tu sistem amalan gereja. Sapa nak pakai?

Kau hanya pinda kesalahan berkaitan qazaf, murtad, minum arak dan zina. Mencurik, kelepet, menipu, menyamun macam jibi boleh lepas. Tak masuk mahkamah, boleh cerita tak payah dakwa. Bagi bajet pondok 90 juta jihadi boleh buat surat pengampunan serah pada Allah Taala. Allah boleh ampunkan bila2 masa, pasal jibi rasul yang taat pemurah baik mulia. Allah Taala mesti terima. Kalau Allah TAala nak duit cakap je nak pakai berapa.

Ini kau punya permainan politik bangang antarabangsa. Firaun manusia paling durjana pernah tercipta. Bangang tak sudah hari2 memperdagangkan agama. Kau ingat kau kumpul kaum ramai2 tu Allah Taala nak pedulik ke ji? Kau himpun dengan tak himpun budak2 kau sama je, sampai masa besok Allah Taala himpunkan kau jugak kau semua ramai2 masuk neraka. Cuma hari ni Dia sahkan je berapa ramai jumlah orang yang kau boleh tarik masuk neraka. Dekat 300000 orang jugak dah ada tiket nak masuk ke sana.

Anonymous said...


Oleh itu, demi Allah!

Sesungguhnya Kami akan himpunkan mereka yang kafir itu beserta syaitan-syaitan macam jihadi di Padang Mahsyar, padang Merbok,

kemudian Kami akan bawa mereka duduk berlutut di keliling neraka Jahannam.


(Maryam 19:68)

Anonymous said...

Kadang nak salahkan bodoh jibi pun tak boleh jugak. Pasal kita semua sedia maklum jibi kita ni memang orangnya bodoh pelupa. Jadi tak perlulah kita salah menyalah antara 1 sama lain mengenangkan tragedi mat beskal accident kat Joho.

Pasal dek bodoh jibi jugak sebenarnya kalau nak ikut puncanya, dia buat track untuk mat rempit kat kedah cukup. Buat track racing keta kat joho pun ada, tapi dia lupa nak buat track racing mat beskal bmx supaya diorang tak merayap racing ramai2 atas jalanraya. Sah bodoh kau bi.

Cerita kat orang nak perangi keganasan, Jong nam kena bunuh dalam airport kau sendiri pun kau tak boleh selesaikan. Tu ganaslah tu mangkuk, tengah orang ramai je dia buat keje bunuh orang. Tak kisahlah walau yang dia bunuh tu sorang. Yang kita heran korea sorang mati tak sampai seminggu bukti video boleh keluar. Kapalterbang mh370 sendiri punya hilang sampai hari ni tak dengar khabar. Satu video haram pun tak berani nak siar. Perangi keganasan apa benda korang ni?

Sepatutnya kita kena perangi kebodohan dulu. Pasal dek bodoh manusia jadi ganas. Otak lembap tak boleh nak pikir benar salah. Habis semua dia redah benda benar jadi salah. Kena pegang telur sikit habis bodoh jadi boneka. Semua master arah dia buat kasi langgar. Ini sindrom bodoh kelas atasan yang patut kita basmi.

tengok macam Man Pahang, apa ke bodoh cakap menentang ruu355 sama macam menentang hukum Allah. Bilamasa pulak Allah Taala suruh letak hukum Dia dalam parlimen? Kan hadi sluang yang cadang hukum bangang tu. Tak sama langsung dengan hukum Allah Taala punya. Hukum mertabat mahkamah syariah apakejadahnya? Buat menambah pendapatan korang? Berapa kilo taik ikan patin kau mentedarah sehari man? Ke taik ikan sturgeon felda jibi yang kau telan?

Lain kali nak komen apa2 pikirlah dulu. Korang tu gaji besar, hari2 masuk media keluar suratkabar. Jagalah sikit kau punya etika. Jangan tunjukkan sangat bodoh2 bangang tu selalu. Nanti sendiri yang dapat malu. Aku lain, kau jangan ikut. Kita nampak sama namun hakikat berbeza.Anonymous said...

Malah, Tuan Ibrahim berkata, angka cuma gambaran lahiriah, namun iman menuntut keyakinan walau seorang diri.

“Kebenaran perlu diajak dan kebatilan perlu ditentang walau seorang diri. Teruskan tabah, sabar dan istiqamah mempertahankan syariat Allah,” katanya.

PAS mengadakan Himpunan 355 di ibu negara semalam bagi menunjukkan sokongan umat Islam ke atas cadangan meminda Akta 355 bagi memperkasakan fungsi Mahkamah Syariah.

petikan kata hikmah T Brahim T man, anak murid ikan haji Hadi Seluang Marang.


Di atas ni satu contoh manusia bodoh otak lembap taktau berpikir yang Allah nyatakan. Dia tau bala tentera firaun tu ramai, namun dia tak sedar bala tentera jemaah sunnah PAS dia yang berkompol sokong RUU355 tu pun sama ramai dengan tentera firaun. Kalau tak kenapa kau nak seru orang datang Padang Merbok berpuluh batalion duduk lutut bersimpuh dengar ceramah bangang?

Wei man, aku kata kau bodoh kau terasa. Nabi Nuh memang sorang, Nabi Musa 2 orang sama Nabi Harun. Dia tak seru batalion bani israel duduk berkempen buat hukum Taurat baru ramai2 satu padang pasir. Cuma dia hanya nasihat dan ingatkan saja perangai firaun macam korang yang suka menyalahgunakan agama. Yang menjual dan mengubah Taurat untuk menguasai umat manusia.

Kita bukannya takut dengan sekular, liberal dan kebebasan. Yang kita risau sekarang tentang kebodohan. Kebodohan orang macam Nik Buduh punya keturunan. Jenis mentaliti manusia yang selalu bersangka islam tu mak ayah dia punya. Dia boleh buat hukum islam sendiri ikut suka. Sedang dia tak sedar di depan dia bala bakal menimpa. Tak caya?

Cuba tengok Nik Aziz tuan guru kitab hakikat insan dari pantai timur. Dia punya hakikat insan pegang aku adalah Kau, Kau adalah aku. Kenal Kau binasalah aku. Kesudah nak mati dia pun binasa dalam hospital terlantar sakit. Habis dengan seluruh kelantan binasa dek banjir. Itulah tanda firaun, kena tenggelam dengan laut sampai hancur binasa.

Jadi aku taknaklah pasal dek bodoh orang2 kitab PAS macam korang habis Malaysia nanti binasa. Kau nak mampus masuk neraka kau pegilah ramai2 dengan jemaah songsang kau. Aku tak larang, neraka tu kau yang pilih. Cuma bila bodoh masuk neraka macam nik Aziz jangan pulak kau salahkan orang tak sokong. Pasal masa hidup dunia dulu dia sendiri yang suka cakap bohong. Bohong orang mengaku diri guru mursyid.

Memang buduh mu bai, sendiri punya gagal kau tak pikir. Perasan ingat diri islam berjaya akir zaman. Pendokong sunnah ikhwan al muslimin versi nusantara. Nak buat pahaman ala Mesir spring masuk Malaysia. Sudahlah duh, kalau dah bangang tu bangang jugak. Payah nak diubah.Anonymous said...

Wahai umat melayu, sesungguhnya janji Allah (membalas amal kamu semua) adalah benar;

maka janganlah kamu diperdayakan oleh kemewahan hidup di dunia dengan menjual hukum agama macam Haji Hadi

dan janganlah Syaitan jiHadi yang menjadi sebesar-besar penipu itu berpeluang menyebabkan kamu terpedaya dengan (kemurahan) Allah (lalu kamu lalai dan menderhaka).

Sesungguhnya Syaitan adalah musuh bagi kamu, maka jadikanlah dia musuh (yang mesti dijauhi tipu dayanya); sebenarnya dia hanyalah mengajak golongan PASnya supaya menjadi dari penduduk neraka.

Orang-orang yang kafir, bagi mereka azab yang berat; dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, bagi mereka keampunan dan pahala yang besar.

Maka (fikirkanlah) adakah orang yang diperelokkan kepadanya amal buruknya (oleh Syaitan macam jiHadi) lalu ia memandangnya dan mempercayainya baik,

(bolehkah disifatkan sebagai orang yang menjalankan peraturan yang ditetapkan Allah untuk memberi hidayah kepadanya, atau sebaliknya) ?

Kerana sesungguhnya Allah menyesatkan sesiapa yang dikehendakiNya,

dan Ia juga memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya.

Oleh itu, janganlah engkau membinasakan dirimu kerana menanggung dukacita terhadap kesesatan dan kebodohan mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan apa yang Haji HAdi kerjakan.

Faatir 35:8

Anonymous said...

Kau ni ji soalan lepas lepas aku bagi pun tak berjawap. Lagi nak buat cerita menipu baru. Apa kena mengena pulak RUU 355 kau dengan sistem penjajah ni. Rasa aku otak bodoh kau tu yang sampai hari ni masih dijajah oleh pemikiran persatuan ulamak kuno Mesir purba Al Azhar yang kau belajar.

satu bentuk pemikiran purba yang menjadikan agama islam sebagai konsep dan landasan untuk mendapat habuan dunia dan nama yang mulia. Sebijiklah tu ikut perangai firaun lama. Belajar ilmu agama dari iblis. Dia tau baca quran, tahfis, mengaku diri guru tafsir tapi dia sendiri yang pegi putar hukum2 quran tu bawak jalan hukum syariah 355 dia sendiri. Alasan dia, dia terima perintah dari Allah Taala suruh buat perhimpunan besar2an kat Padang Merbok. Kat mana Allah Taala wahyu kat haji suruh buat RUU ni?

Haji ni bila ceramah cakap macam semua hukum agama haji tau. Semua hukum Alquran haji dah kaji, jadi bila haji buat ruu355 orang lain tak boleh bantah. Berdosa, orang lain jahil taktau agama, jiHadi ramai murid bab2 islam ni semua dalam serban je diamnya. Amal zikir, sembahyang, tahnik baby semua haji dah amal. Takde orang yang boleh tanding ilmu naib presiden ulamak dunia macam haji.

Kan sama macam iblis perangai haji. Benda yang takde dalam quran pun haji boleh cipta, haji boleh reka. Kalau nak ikut iblis dengan haji, haji lagi terer. Iyalah, iblis derhaka dia pada Allah Taala sekalipun dia tak buat hukum RUU355 bayar denda, tapi haji relax je ubah hukum buat selamba. Macam takde salah apa2. Semua ok Allah Taala luluskan, Allah Taala terima.

Bila aku cakap haji bodoh haji sakit hati terasa. Tapi itulah hakikatnya, haji tau agama tapi tak berpegang pada hukumNya. Haji boleh ubah dan bantah hukum Allah Taala ikut suka. Haji kumpul kaum, budak ramai2 haji cakap haji ulamak dan wakil Allah Taala dalam malaysia. Ulamak macam haji ada persatuan, majoriti tak boleh tidak masyarakat melayu mesti taat tak berbelah bagi. Kalau melawan haji fitnah tuduh orang lain islam liberal, wakil penjajah, plural tak true ahli sunnah macam haji.

Macam tu punya besar fitnah yang haji buat haji tak sedar. Macam tu lah iblis dulu sebijik macam haji, dia rasa diri dia besar boleh buat undang2 sendiri meninggi diri. Semua manusia kena tunduk ikut hukum mahkamah syariah haji hadi. Jual nama Allah Taala yang tertinggi.

Apa haji ingat Allah Taala suka ke apa yang haji buat? haji bodoh ye pelupa? lupa nak tengok apa yang berlaku pada kawan2 PAS haji yang dah mati. Dari Azizan sampai Harun Din. Semua jatuh hukum mati hukum pasti. Mati kena azab kencing manis potong kaki. Mati sakit jantung potong jantung potong hati. Mati sakit testis bedah telur sampai hancur.

tu cakap haji ni harap spek je tebal. Allah Taala tunjuk azab hukuman depan mata sendiri pun haji tak nampak. Tu tanda orang sombong takbur ji, dia lupa nak timbang dan ingat kesalahan dosa diri dia dan kawan2 baik dia sendiri.

Sama tak takbur haji dengan iblis???

Anonymous said...

Demi buah Tiin dan Zaitun,

Dan Gunung Tursina,

Serta negeri yang aman ini, -

Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya).

Kemudian (jika ia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah,

Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, maka mereka beroleh pahala yang tidak putus-putus.

(Jika demikian kekuasaanKu),

maka apa pula sebab yang menjadikan haji Hadi seorang pendusta, (berkata tidak benar) mengenai hari pembalasan yang Allah beri pada kawan-kawannya?

sesudah (ternyata dalil-dalil yang membuktikan kekuasaanKu mengadakan hari pembalasan) itu?

Bukankah Allah (yang demikian kekuasaanNya) seadil-adil Hakim lagi bijaksana?(At-Tiin 95:8)

Anonymous said...

Kau boleh jawap ke ji soalan2 Allah Taala macam ni?

Aku kalau setakat lebai kitab tafsir quran ikut sukahati macam kau takde masalah pun aku nak bagi hujah. Pasal bukti tu semua ada depan mata. Semuanya Allah Taala dah cerita. Dari akhir sampai mula.

Cuba kau tengok arwah ustaz Azizan dulu, mula hidup dulu elok sifat sempurna ada mata, kaki telinga. Sesuai dengan keadaan dan keperluan hidup dia. Namun sampai masa dia jadi bodoh kena tipu dengan ajaran sesat Parti Islam seMalaysia. Parti yang kata dia memperjuangkan agama. Sedang hakikat dia hanya nak meraih undi main politik untuk berkuasa.

Bila dah berkuasa jadi MB dia dah banyak menyalahgunakan agama, menggunakan kedudukan dan kuasa. Menjual hukum dan ayat2 quran sepanjang masa. Alasan dia berjuang kerana Allah, dapat pahala besar, kalau mati mati syahid. Syahid apa kaki kena potong itu sakit bukan syahid. Ni tanda ulamak bodoh tak paham bahasa.

Sampai masa nak kembali Allah Taala perintah haji Hadi datang hospital buat keputusan. Samada nak operate, bagi ubat atau mati padam terus jalan. Pilih mana satu. Ji Hadi pun suruh doktor operate potong dua belah kaki. Maka jatuhlah dia rendah sehina hinanya tak dapat bangun tak dapat berdiri. Tak lama lepas tu dia pun mati, terus kebumi. Kembali pada Allah Taala itu tak pasti. Sebab dia ikut agama sunnah PAS, bukan islam Allah Taala.

Tu yang Allah Taala tanya kenapa haji Hadi sampai hari ni masih cakap bohong, suka berdusta? Tak cukup kke bukti yang Allah Taala kemuka. Sedang bukti kesalahan dan hukum semua dah nyata.

betul ke Ji kau tu ulamak wakil Allah Taala dalam negara Malaysia? Suka suka bapak kau je nak ubah hukum agama?

Anonymous said...

Ketahuilah wahai jiHadi bahawa (yang dikatakan) kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah (bawaan hidup yang berupa semata-mata) permainan dan hiburan (yang melalaikan) serta perhiasan (yang mengurang),

juga (bawaan hidup yang bertujuan) bermegah-megah di antara kamu semua (dengan kelebihan, kekuatan, dan bangsa keturunan bangsa jobor) serta berlumba-lumba membanyakkan harta benda dan anak pinak;

(semuanya itu terhad waktunya) samalah seperti hujan yang (menumbuhkan tanaman yang menghijau subur) menjadikan penanamnya suka dan tertarik hati kepada kesuburannya,

kemudian tanaman itu bergerak segar (ke suatu masa yang tertentu),

selepas itu engkau melihatnya berupa kuning; akhirnya ia menjadi hancur bersepai;

dan (hendaklah diketahui lagi, bahawa) di akhirat ada azab yang berat (di sediakan bagi golongan yang hanya mengutamakan kehidupan dunia itu),

dan (ada pula) keampunan besar serta keredaan dari Allah (disediakan bagi orang-orang yang mengutamakan akhirat).

Dan (ingatlah, bahawa) kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang jobor yang terpedaya.

Al-Hadiid 57:20

Anonymous said...

aku bukan nak tunjuk pandailah Ji. Melayu ni bukan hanya mudah lupa, cepat bodoh pun ada. Bangang mengaku diri ulamak mengaku diri wakil tuhan mewakili umat manusia. Dia rasa perasan macam Allah Taala ni kurnia rahmat dan rezeki kehidupan manusia tu semua kena melalui dia. Ni dia melayu tak kenal diri tak paham bahasa. Dia ingat mukabumi tanah melayu ni atok2 dia yang punya. dia boleh rembat mana2 tanah melayu ni ikut dia punya suka.

Dulu sorang pandir pegi gadai satu pulau dalam Malaysia, hari ni ada satu melaun konon2 nak jadi hero pegi tuntut semula. Itu bukan pandai ji, itu bingai nama dia. Samalah macam mangkuk2 yang gadai tanah melayu singapura dulu2. Dia nak cepat kaya, orang lain kena tanggung akibat. Ini bukan macam main cat and mouse. Kau dah sign agreement, dah dapat duit bukan senang orang nak bagi semula. Nak naikkan bil air pun kau tak mampu. Janganlah tunjuk bodoh merapu.

Seinci tanah melayu yang atok2 kau gadai, sepuluh hektar Allah Taala ganti korang punya tempat dalam neraka. Kau merayaulah jadi isi neraka sepuas puasnya. Kau nak naik keta ke, aeroplane ke duduklah kau memanaskan badan dalam sana. Berapa berat dia punya azab itu kau yang terima.

Bila Allah Taala cakap engkorang ni semua bodoh kau tak boleh terima. Pada kau rasa diri kau cukup mulia. Sedang di sisi Allah kau dihina. Hina pasal bangga suka dipuji dipuja kau bangsa mulia. Suka nak masuk campur urusan agama Allah Taala macamkan islam tu makayah kau punya. Kau nak buat sunnah kau itu kau punya pasal, Allah Taala tak campur. Tapi kau janganlah bangang suka guna ayat2 Quran Dia. Ayat Quran tu ekslusif Allah Taala punya kata. Hak tercipta terpelihara. Kau nak masuk campur urusan agama Dia kau sapa?

Jaga dulu amal diri sendiri. Patut kau timbanglah dulu neraka mana yang kau nak bawak anak beranak kau masuk bersama. Hidup dunia makan dadah, duit haram dia ingat akhirat Allah Taala senang2 nak bagi dia masuk syurga. Menangislah kau sorang2 jadi mat pet dalam neraka. Allah Taala pedulik apa?

Dengan Allah Taala ni Dia cakap terus terang je, syurga neraka Dia punya. Pilihan di tangan kau. Mulia hina seseorang bangsa manusia Dia tentukan, bukan duit kau yang tentukan kemuliaan. Dunia ya kerana harta kau dipuja. Akhirat tak, pasal dek bodoh kau mengejar duitlah kau senang terjun neraka. Masuklah kau itu yang kau suka.

Anonymous said...

Allah Taala ji tak hingin pun nak masuk campur urusan bodoh korang semua. Dia jaga status mulia Dia sebagai Allah Taala dari mencampuri urusan2 bangang umat manusia. Buat apa Dia nak jadi bodoh melayan perangai manusia tamak tak sedar diuntung mengejar dunia. Hidup pemalas macam kau tau jual ceramah, jual agama, jual tanah, malas bekerja.

Allah Taala jadikan dunia ni hanya permainan je ji. Bukannya Dia jenis beriya sangat pun nak cipta manusia. Cuma Dia nak tunjuk pada manusia bodoh sombong macam kau Dia tau dan boleh mencipta. KAu jangan belagaklah nak ajar2 Dia pasal kuasa. Kau tu hidup Allah taala bagi makan pun dah cukup baik. Lagi nak tunjuk sombong macam kau boleh hidup lama.

Allah Taala ji kalau Dia nak menyibuk sangat ambik tau pasal hidup manusia. MAcam2 perkara Dia boleh cerita, dari kau muda sampai tua. Semua Dia tau kisah penyundalan hidup kau masa dulukala. Kat rumah ada bini lawa, duduk dalam bot tutuh anak dara. Masuk disko tonggang botol arak tak ingat dunia. Hari ni dah besar Allah Taala nak disekolahkan balik. Tak ke pendek akal dia?

Tu yang ada antara orang melayu ni ji Allah Taala taknak terima masuk rumah Dia. Pertama Dia tau kau kat sini ada rumah besar macam istana sedang Kaabah Dia binaan simple saja. Kedua Dia tau kau datang sana pun kau hanya nak berpura pura macam kau tu orang beragama. Sedang belakang2 Dia kau orang yang banyak kumpul dosa. Depan keluarga dialah bapa, nampak betina buntut tonggek dia terus jadi lupa. Nafsu jadi kembali muda.

Jadi Allah Taala terima je lah anak bini kau sahaja. Sebagai tanda Dia bukan berdendam pada sesiapa. Allah Taala tunjukkan pada kau Dia pun gentle berbudi bahasa. Dia tak suka hanya sorang yang lain Dia boleh terima. Supaya bila anak bini dia balik dari Mekah diorang boleh sampaikan berita. Berita alamat pada sorang manusia yang dalam dunia hanya Allah Taala saja yang maha berkuasa.
Anonymous said...

haji ni kalau sekali tengok dari jauh gaya macam rimau hutan, ganas, tegas, garang. Dua kali tengok baru tau dalam hati ada perangai macam pondan. Tak boleh kena kutuk, kena hina, kena tegur, kena sindir mula hati tu cepat terasa. Tak tahan telinga kena hamun repot pada orang. Tolong tok ada orang maki saya, saya muka je macam rimau tapi jiwa halus macam cipan.

Takpe ji, kau tunggu. Kalau orang luar tak boleh masuk campur urusan hidup kau nanti Allah Taala hantar orang dalam. Malaikat dalam kubur boleh tolong selesaikan. Tak kena himpit, kena sebat, kena tutuh atau kena rotan. Kau panggillah kaum kau ramai2 buat hol tepi kubur dengan mat serban. Bukannya diorang tau pun azab apa kau dapat dalam sana. Walaupun diorang mulut berbuih buih kumat kamit kena upah baca quran. Ahli neraka punya amalan Allah Taala mana nak terima. Mencampurkan halal dengan haram ikut dia punya suka.

Apa citer ji kau dah tak buat tahnik baby? Abis tu sapa pulak lepas ni yang layak nak buat baptist islam PAS untuk bayi? Haji punya tunjal jari dalam mulut budak tu sekali tengok macam sentuhan painting michelangelo pun ada. Memberi syafaat pada manusia.

Kau punya islam freeosmaniah ni ji memang suka ikut amalan hindu. Ottoman tu asalnya hindu, dia ambik amalan jolok mulut dengan manisan tu dari masyarakat hindu dia sendiri. Haji pun sengal2 bodoh suka baca kitab pun mengikut. Jual cerita kat budak2 cakap itu sunnah nabi. Apa bodoh ji fitnah nabi bukan2? Bilamasa pulak nabi buat acara hindu buat tahnik? Orang masuk islam ji nabi dulu dia mandikan. Sebagai tanda bersih masuk islam agama suci.

Itu pasal bila haji gagal cuci diri masa hidup sampai masa Allah Taala cucilah sifat dan dosa2 silam haji tu dengan api. Cuci bagi bersih sampai suci. Pasal masa hidup haji sendiri yang bodoh gagal nak timbang halal haram dan dosa kesalahan sendiri. Sibuk nak ambik tau urusan agama Allah Taala, sedang perangai iblis haji, haji taknak perbaiki. Amal buat, kira tasbih siang malam. Tapi makan minum taktau nak jaga. Bersih kotor semua telan selamba. Janji dalam komen FB penyokong selalu bodek, puji dan puja.

Nak kesian pun haji dah tua. Nak hantar rumah kebajikan kang sapa pulak nak jaga. Buat menyemak lagi ada. Allah Taala pun takde nak pikir susah2. Bodoh sangat, kau mati nanti Dia terus humban je dalam neraka. Biar kau kat sana hidup bahagia. Takde orang kacau. Hati kau pun senang, jangan lupa bawak wang.

Anonymous said...

Apa kabar ji Hadi? Dengar sakit, betul ke? Sakit hati, sakit telinga atau sakit mati nak kembali masuk neraka? Biasalah tu ji dah tua2 ni kubur kata datang, manusia panggil menatang. Tu yang keluar sekor ular sawa 300kg dekat Marang. Sikit sikit Allah Taala nyatakan nafsu binatang haji tu keluar di alam nyata. Supaya orang ramai boleh tengok gemok dan besarnya nafsu haji campur haji punya dosa. Menipu manusia menggunakan agama. Tu tanda haji dikitiraf Allah Taala sebagai ularmak, ular dalam semak.

Kan cantik kulit nafsu haji, berkilat, bersinar, bercahaya, menjalar, lidah bercabang pasal hidup kuat temberang. Suka nak ubah hukum2 agama ikut haji punya suka. Sekarang dah nyata satu sifat nafsu haji di alam dunia. Menjadi sekor ular sawa.

Tu pasal haji rasa lemah2 badan. Nafsu pun makin berkurangan. Yang tinggal hanya cerita2 temberang kitab saja yang haji mampu ucapkan. Supaya kelak nanti anak2 murid haji boleh mengenang haji sebagai sorang alim, tuan guru agama akidah PAS ahli sunnah berjemaah. Duduk keliling ramai2 dalam masjid dengar kelentong haji ceramah.

Biasalah ji, hidup dari muda sampai tua kuat menipu macam tu lah balasan azab yang bakal haji dapat. Duduk menjalar dalam hutan. Kadang2 masuk kampung orang curik ayam dalam reban. Samalah macam hidup haji hari ni suka2 curik ayat quran. Kemudian haji jual cerita kat orang ramai cakap tu semua perintah tuhan. Tuhan kepala hayah dia ajar gunakan ayat2 quran buat jalan carik makan.

Orang lain jual valet doa, kau cakap haram, yang kau jual pakej tahlil khatam quran 15 hinggit bulan ramadan harus. Alasan dia imam syafie hatok dia kata haruskan. Dengan harapan doa bacaan tu semua boleh sampai pada roh si mati yang tengah kena azab balasan. Apa bangang korang semua mufti berpikir? Masa hidup bodoh taknak belajar dan paham betul2 Alquran. Bila dah mati boleh pulak main upah2 orang baca quran tepi kubur. Memang takde kejelah malaikat tu nak ambik kau punya bacaan quran ambik upah carik makan.

Hidup sebagai islam ni ji amal ibadah tanggungjawab masing2. Tu pasal Allah Taala Dia bagi tempoh untuk kau belajar dan memahami. Bila kau dah masuk kubur kau tanggunglah sendiri apa yang kau buat selama ni. Tempoh hidup kau dah habis. Apa bodoh pulak kau nak kena upah2 orang baca quran untuk si mati. Kalau yang mati tu bapak kau, kaulah kena baca sendiri. Apasal pulak Allah Taala nak kena terima bacaan quran lebai tahfis yang bodoh2 tak kenal diri?

Apa kau ingat ayat quran tu abah kau punya boleh main jual 20 30 ringgit sekali baca? Tak ke bodoh orang yang tau agama jual2 ayat quran untuk keuntungan dunia? niat baik nak tolong orang tapi akal bodoh bebal tak pikir panjang. Makin ditegur makin bangang, apa pun tak boleh. Bodoh punya manusia.

Anonymous said...

Haji dengan jibi masing2 ada kelebihan tersendiri. Haji dengan bodoh haji, jibi dengan bebal dia banyak sakti. Sekali bercakap kat Puntatan sampai Mindanao gempa bumi bergoncang. Bila dah malu orang ramai tau dia dukun tarik bala lari pegi indon. Menipu kat sana pulak, tipu orang cakap Raja Salman suka kat malaysia, pak arap suka jibi munapik buat kerja. Bijak kelentong mintak derma.

Aku kalau pembangang tak dapat putuskan sapa PM aku tak heran sangat ji. Tapi kalau jenis yang jadi PM suka ikut cakap bini ini bapak besar cilako bak kata orang kampung rosemah. Iyalah ji ada PM tapi bodoh taat kat bini tak jugak berguna. Bini dia masyuk baru dapat kontrak jual gula pasir, dia lambungkan sekali harga gula sekilo ikut sukati makabah dia. Kemudian cakap kerajaan takde kuasa nak buat apa2. Bila orang melalak naik harga minyak kau banyak alasan. Tapi bila gula harga naik semata2 kau nak tolong bisnes bini ini memang sah kau menteri pondan.

Nak mengkayakan bini punya pasal dia sanggup buat bebal bodoh2 selenga depan orang ramai. Tuduh2 orang lain jahat macam dia tu pandai sangat. Cuba haji tgk bini dia, depan orang baca quran, khatam siap masuk malaysia book record, belakang dia meniaga ambik kontrak jual gula 1malaysia. Dia buat takpe boleh, halal, pasal hubby dia rasul jibi orang segan. Kontrak myeg 500 juta dari kerajaan pun dia takde makan. Orang sedekah dia ambik je lah sikit2 buat shopping sebagai habuan. Dalam konsep islam wasatiyah semua baik takde haram. Ini semua hasil titik peluh hidup sepencarian.

Kepala habah dia mengajar meniaga gula dengan rakyat jelata. Orang lain makan rasuah dia tangkap, bini dia buat semua ok, halal dapat pelepasan. Kalau sangkut apa2 nanti jibi deal dengan tuhan. Dengan raja Salman pun abang boleh bodoh2kan, apatah lagi dengan pemilik Kaabah abang jibi boleh tolong Rossy settlekan.

Macam ni lah gaya pemikiran bodoh yang nak diwariskan pada gen Y suatu hari nanti. Dia nak orang ikut gaya2 bodoh dia sebagai pedoman. Taat ke bini membawa berkat, dunia akhirat mendapat laknat. Apa punya cilanat punya perangailah yang kau dapat?

Jibi jibi, kalau takde watak bodoh penyamun kau dalam dunia hari ni takde pulak bahan yang boleh kami jenakakan. Kadang kelakar, kadang bangang, kadang selenga, kadang bingai menyusahkan orang lain tu memang biasalah bagi ahli neraka macam kau. Takpelah, kau makanlah dulu duit untung jual gula tu sampai beribu kilo. Sampai masa nanti dah cukup berat untung dunia dan dosa yang kau kumpul Allah Taala kembalikanlah kau lakibini dalam neraka.

Hidup dunia pun asyik berlakon je macam malaikat mulia. Baca quran tau, mekah pegi tapi halal haram dosa pahala semua campur asalkan dunia dapat hidup senang. Apa bodoh punya konsep kesederhanaan pun aku tak paham. Eloklah tu kau buat TN50, wawasan Tentera Neraka. tahun 2050 nanti cukup 1malaysia kau berjaya bawak masuk neraka. NR jadi ketua. Jibi Rosy jadi pemimpin, Kerry jadi tukang pegang bendera. Mampus hanguslah kau ramai2 dalam sana.

Anonymous said...

Sesungguhnya Allah akan memasukkan orang-orang yang beriman serta mengerjakan amal-amal yang soleh - ke dalam Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai;

dan (sebaliknya) orang-orang yang kafir menikmati kesenangan di dunia serta mereka makan minum sebagaimana binatang-binatang ternak makan minum,

sedang nerakalah menjadi tempat tinggal mereka.

Muhammad 47:12

Dan apabila jibi, rosy, hadi disentuh oleh sesuatu bahaya, ia segera berdoa kepada Tuhannya dengan keadaan rujuk kembali bertaubat kepadaNya;

kemudian apabila Allah memberikannya sesuatu nikmat (sebagai kurnia) daripadaNya,

lupalah mereka akan segala bahaya yang menyebabkannya merayu kepada Allah sebelum itu depan Kaabah dulu dan mereka pula menjadikan sekutu-sekutu bagi Allah,

untuk menyesatkan dirinya sendiri (dan orang lain) dari jalan Allah.

Katakanlah (kepada mereka semua):

"Bersenang-senanglah engkau dengan kekufuranmu itu bagi sementara, sesungguhnya engkau adalah dari penduduk neraka.

(Az-Zumar 39:8)

Anonymous said...

Ji camana kita tak cakap diorang ni bodoh ji. Perangai bodoh akal politik mat belia kampung zaman 80 an. Jenis terburu buru buat keputusan. Dia ingat orang Kpop ni bodoh bangang macam dia main politik jual temberang. Sedang kau sendiri hidup pun banyak masalah hari2 kena sumpah seranah dalam negara sendiri. Lagi nak belagak belakon macam hero tamil hero hindustan.

Pertama sekali dunia akan tanya kenapa sorang korea gemok boleh masuk guna paspot palsu dalam kau punya lapangan terbang? Apa teruk sangat kau punya tahap keselamatan? Dia akan cakap yang kena bunuh tu nama kimchol bukan jongnam kenapa pulak korang halau duta pyongyang? Dan yang buat keje membunuh tu pulak orang indon sama vietnam? Kenapa kau main tuduh2 dan halau orang korea utara sebarangan? Sedang kau sendiri pun masih dalam proses pendakwaan.

Haji nampak tak bodoh gelojoh perangai diorang? Konon nak tunjuk power macam dia tu hero perang. Sekali dia ketuk gendang semua askar boleh datang. Ni lah bingai nama dia budak pekan perangai bodoh tak pikir panjang.

Tak payah susah2 buat solat hajat ramai2 de ji. Suruh je wali jibi pegi buat ceramah sembang kencang pungpang pungpang dekat korea selatan. Biar dia guna kuasa sakti mulut puaka dia tu provok pyongyang tungtang tungtang. Macam yang selalu dia buat kat Sabah hari tu. Habis je dia balik keluar dari korea nanti haji tengok mesti puaka dia sampai hingga bumi jadi bergoncang. Biar habis kena gempa satu pyongyang. Benda ni biasa berlaku ji lepas jibi sembang kencang. Mulut puaka dia tu kalau borak silap2 gunung kinabalu pun hampir tumbang.

Bukan apa ji jimat sikit belanja ketenteraan kita nanti. Takpayah keluar duit banyak2. Tak payah semak2 kepala pikir strategi perang. Kalau dia mati sekali pun biarlah dia mati syahid sorang2. Nanti kita rakyat malaysia ni komenlah ramai2 dalam fb ucap takziah tahniah untuk dia. Perginya mampus seorang wira negara mempertahankan tanahair tercinta. Takde lagi keganasan takde lagi kebodohan. Biarlah jibi menjadi kenangan sebagai warrior bani bugis akhir zaman.

Anonymous said...


Dan apabila sampai masa berlakunya hukuman atas jibi dan jihadi, Kami keluarkan untuk mereka berdua sejenis binatang dari bumi, yang akan menyatakan kepada mereka, bahawa jibi dan jidi telah tidak meyakini ayat-ayat keterangan dan pengajaran Kami.

(An-Naml 27:82)

Dan (ingatlah) hari Kami himpunkan dari tiap-tiap umat sekumpulan besar orang-orang yang mendustakan ayat-ayat keterangan Kami, lalu mereka dijaga serta diatur keadaan dan perjalanan masing-masing.

Sehingga apabila mereka datang (ke tempat pengadilan), Allah Taala berfirman:

"Adakah kamu berdua mendustakan ayat-ayat keteranganKu dengan tidak lebih dahulu kamu mengetahuinya secara meliputi?

Atau apakah yang kamu telah lakukan?"

Dan jatuhlah hukuman atas mereka berdua dengan azab) disebabkan kezaliman mereka (berlaku kufur ingkar), lalu mereka diam membisu.

Anonymous said...

Cukuplah tu ji untuk kau dengan jibi. Tempoh kau dah nak habis. Hari ni orang bawak naik jerung pulak dekat Marang. Ular sawa untuk haji, jerung untuk jibi. Ada lagi satu badak sumbu orang tembak dekat zoo perancis untuk mami rosy.

Aku ji kalau dengan kim jho lo pun si jibi ni boleh kena kencing tegak2 apa kau ingat jong un tu nak takut ke dengan pondan melayu macam jibi? Bukannya diorang taktau si gb ni bingai penakut kat bini. Makan rasuah kuat, setakat kutuk keji kau sapalah nak heran gb. Kat malaysia ni pun ada orang membunuh guna bom c4, kena simen, letup heli sama je pembunuhan kejam dan keji. Cuma takde orang boleh tangkap je.

Bodoh nak ajak orang solidariti dengan perangai politik bangang dia, sapa nak ikut ji? Dah lak dia tu bangang, otak letak kat buntut tak pikir panjang, ada hati pulak nak ajak orang sokong tradisi kebangangan dia. Kau pegilah perang sorang2, angkut sekali tentera sembang tarik ziyad kau yang berjumlah 60 ribu lebih hari tu. Bawak diorang ramai2 sana naik kapal selam. Sampai kat semenanjung korea tu nanti bakar kapal, jangan balik2 sini lagi. Baru betul tariq, tariq al jibi, tentera penyamun ajib bebal tak takut mati.

Dia ingat politik dengan kominis ni boleh main cakap je dengan kenyataan2 pondan bapok dia kat media massa. Saya kutuk sekeras2nya, ini jahat, awak kejam, awak tahan rakyat kami, kami tak suka dan kutuk ramai2 sambil bersolidariti. Wat the fu#k, wat the fookey.

Wei bodoh, kalau orang tu dah try missile dia 4 ketul itu isyarat dia dah sedialah nak perang. Kau baiklah dengan salman khan sekalipun, kau bangang silap buat keputusan sikit dia boleh serang. Bangang bangga pulak kena puji dengan amarika. Orang tu memang selalulah nak gunakan kebangangan jibi puaka sorang ni. Apapahal nak pakai senjata dia boleh jual tapi kau kena beli. Takde free takde gst.

Kalau dah politician kampung perangai prakk tu tak boleh buat apa. Bodoh natural tak paham bahasa. Konon balik dari indon tergesa2 macam nak setelkan la. Bini dia pulak jadi duta jamu kat indon lepak dengan megawati. Laki dia yang pondan kena balik malaysia selesaikan masalah negara kat sini. Kan terbukti kedayusan kau tu.


Badak Ditembak Mati Di Zoo Perancis, Sumbu Dicuri
Published on Mar 8, 2017 in Jenayah/Utama & Sensasi

Spread the love, gb nak perang biar dia mati sorang2, hidup pun tak berguna menyusahkan orang

Anonymous said...

Bukankah telah sampai kepada kamu semua berita orang-orang kafir yang telah lalu?

Lalu mereka merasai kesan yang buruk dari perbuatan kufur mereka; dan mereka (pada hari akhirat kelak) beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.

(Balasan) yang demikian itu, kerana sesungguhnya mereka pernah didatangi Rasul-rasul (yang diutus kepada) mereka dengan membawa keterangan-keterangan yang jelas nyata, maka mereka berkata:

Patutkah manusia (yang seperti kami - menjadi Rasul untuk) memberi petunjuk kepada kami?

" Lalu mereka kufur ingkar serta berpaling (dari kebenaran);

dan Allah Taala pun menyatakan tidak berhajatNya (kepada iman dan ketaatan mereka serta semayang hajat palsu mereka lalu membinasakan mereka); dan Allah sememangnya Maha Kaya, lagi tetap Terpuji.

(At-Taghaabun 64:6)

(Di antara sebab-sebab kufur) orang-orang yang kafir (ialah kerana mereka) mengatakan bahawa mereka tidak sekali-kali akan di bangkitkan (sesudah mati) jadi badak, ular sawa, jerung

Katakanlah: "Bahkan, demi Allah, kamu akan dibangkitkan, kemudian kamu akan diberitahu tentang segala yang kamu telah kerjakan.

Dan yang demikian itu adalah mudah bagi Allah melaksanakan.

Anonymous said...

Orang nak pertahankan negara kena jaga sempadan betul2 dulu. Jangan bagi bocor, jangan jadi pengkhianat gadai negara jual maklumat, jual tanahair ikut sukati makayah kau itu cara terbaik pertahankan negara. Ini tak bodoh, dah terantuk baru terngadah dah jadi bangkai jongnam tu pun kau sibuk nak simpan2 lagi mayat dia nak buat apa?

Kalau kau dapat kesan dia awal guna pasport palsu hari tu dah tentu kau boleh tahan dia. taklah dia terdedah pada musuh di tempat awam. sekurang2nya jam tu jugak kau boleh halau dia keluar dari Malaysia. Tapi pasal dek bodohnya pentadbiran kau yang kuat makan rasuah. Itulah jadi dia. Kau bukan taktau kominis ni jenis orang pukul curik. Dia hanya tunggu peluang, kau lalai leka lepa dia ambiklah kesempatan atas kau punya kebangangan.

Mana kau dapat hukum wajib bersatu dengan firaun ni haji? Bila masa kau pegi jumpa Allah Taala ji? suka2 kau nak letak hukum islam ikut bapak kau punya kepentingan. Dia buat silap dia sendirilah tanggung. Allah Taala takde wajibkan pun sapa2 nak bersatu dengan firaun musuh Dia. Sedang kau dan gb terang2 manusia yang menyalahguna agama. Kau yang carik pasal kau tanggunglah akibat.

Dulu dah jadi kapalterbang hilang tanpa dikesan. Kesalahan gb sama, gagal cuai dalam mempertahankan keselamatan negara. Hilang beratus nyawa. Hari ni dia ulang balik skrip lama filim tamil nak jadi hero keselamatan rakyat jadi keutamaannya. Apa berak kau, dulu punya masalah pun kau gagal selesai? Kau tu dah lak bodoh bukannya pandai. Orang suruh berenti tunjuk bagus dia banyak kuasa. Mulut banyak karamah hati busuk lidah puaka.

Korang sendiri yang cakap nak jadi tariq ziyad, tun fatimah, joan of arc, hantuah semua benda kau nak jadi. Hari ni buktikanlah semangat keperwiraan yang kau laung2kan masa PAU hari tu. Masa kumpul ramai2 cakap berdegar2, hari ni betul Allah Taala datangkan musuh untuk kau sendiri tentang. hari ni kau tunjuk kat kami orang melayu kau tu pendekar ke kaki temberang?

Allah taala paham mudah je Ji, barangsapa memusuhi para Waliyku mereka mengisytiharkan perang pada Aku. Kau semua nak perang sangat OK, kumpulkan orang bawak datang. 4 bijik peluru berpandu jadi permulaan sebagai gendang. Dari 4 nama Allah, alif lam lam ha.

Anonymous said...

Katakanlah pada jibi dan jihadi:

"Dia lah yang berkuasa menghantar kepada kamu semua azab seksa (bala bencana), dari sebelah atas kamu,

atau dari bawah kaki kamu,

atau Ia menjadikan kamu bertentangan dan berpecah-belah - berpuak-puak,

dan Ia merasakan sebahagian daripada kamu akan perbuatan ganas dan kejam sebahagian yang lain".

Perhatikanlah bagaimana Kami menjelaskan ayat-ayat keterangan (yang menunjukkan kebesaran Kami) dengan berbagai cara, supaya kamu semua memahami

(Al-An'aam 6:65)

Dan kaum gb dan jihadi mendustakannya (Al-Quran), padahal ia adalah benar.

Katakanlah: "Aku bukanlah orang yang ditugaskan menjaga urusan kamu, (aku hanya seorang yang menyampaikan perintah-perintah Allah kepada kamu)".

Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukan (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya.

Anonymous said...

Kalau setakat sebut je jangan menyerah taknak mengalah baik tak payah. Berenti je lah keje jadi PM apa susah. Dah otak kau tu hidup selalu bangang tak sudah. Kau terima je lah. Kau tu jantan dayus takut kat rozmah. Sapa nak buat keje bodoh bersatu dengan orang bangang.

Orang kapir hidup dia memang taknak menyerah diri pada Allah Taala. Pasal dia dari kecik dah buat perjanjian dengan setan. Dia dah soldkan seluruh soulnya pada iblis sebagai tuan. Itu pasal dia buat kenyataan semua pakai suara je, guna audio macam pondan. tak berani depan2, hanya guna kata bisikan, itulah dia perangai syaitan.

Apa bingailah orang nak kena dengar suara seruan pondan macam kau. Krisis yang berlaku sebelum ni bukannya kau berjaya selesaikan, semua hilang senyap je takde apa2 tindakan. Tau2 hari ni mangsa mh370 pulak kena keluar duit sendiri kalau nak buat usaha pencarian. Duit kerajaan dah banyak habis bayar pada kontraktor mencari dulu kat tempat yang bukan sepatutnya. dapat duit free kerajaan bayar buta2. tak ke bodoh namanya? Kosong tanpa keputusan.

kalau setakat kau hantar orang pegi kutub utara itu bukan cabaran, itu buat keje bodoh pegi jalan2 nak harapkan pujian. Supaya kau dipuji tok gb Pm pondan bawa kemajuan. Maju sampai kutub utara nak buat apa? Tapi akal bodoh terkebelakang macam sundal takut bini takut perempuan.

Orang nak tau bila kau boleh bawak balik rakyat malaysia keluar dari korea utara? Apa dia punya isi perjanjian? Kalau tengok perangai pm bapok macam kau ni kalau orang mintak lubang buntut pun kau sanggup serahkan. Janji duit, kuasa dan pangkat kau tak hilang. Nak talek berapa round pun boleh nanti gb serahkan bawak menteri pertahanan. Pertahankan lubang anus kami dari kena suntut kena korban. Janji nafsu dunia puas boleh memerintah lama2 macam tuan.

Allah Taala memang maha kuasa lah GB. Dia dengar apa yang korang semua hajatkan. Cuma bagi Dia pulak Dia dah muak menyampah nak layan. Asyik tengok muka pondan kejam kau yang penuh kepura puraan. Depan nampak baik, dalam diri bela syaitan.

Bagi Allah Taala kaulah musuh Dia, dajjal bugis akhir zaman. Korea utara memang kejam, ganas tapi diorang jarang bakar Alquran. Cuma dia hidup tanpa pedoman. Yang kau pulak Pm melayu hati busuk membenci Alquran. Kau bakar ayat2 Dia tiap2 tahun bertan tan tanpa rasa penyesalan.

Tahun ni dah nak masuk bulan rejab Dia datang nak sahut cabaran. Kalau kau dah sedia tak berundur taknak menyerah dipersilakan. Kami dajjal2 bugis takkan menyerah kalah. Biar nampak tulang putih biar hilang mata hitam. Setakat api neraka Allah Taala apaadahal jibi razak boleh kumpul tentera naji 50 ramai2 tolong padamkan. Kami semua angkatan tentera naji tak takut mati tak takut tuhan.Anonymous said...

Katakanlah kepada jibi razak:

"Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian manusia.

"Yang Menguasai sekalian manusia,

"Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian manusia,

"Dari kejahatan pembisik penghasut yang timbul tenggelam, -

"Yang melemparkan bisikan dan hasutannya melalui audio blognya ke dalam hati manusia, -

"(Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia".

(An-Naas 114:6)

Anonymous said...

Ambo tak macam pemimpin dulu2, ambo tak dera rakyat Kelantan macam dia tu, nama rahsia tak diberitahu. Ambo orang suci bodek agung kelantan biar sumo ore tau, ambo datang bawak duit 12 bilion untuk bantu, ambo wi demo semuo bayar cukai gst hari2 serba satu. Biar demo sumo tau yang ambo ni jibi razak memang terkenal dengan bapak penipu. Huhuhu palo abah mu...

Senang banyaklah kau jibi perang dengan korea main upah bomoh kelapa 1malaysia. Jimat betul modal dia pakai guna meriam buluh je cacak tepi laut. Asal ada krisis je dia pun muncul, nampak sangatlah yang kau lakibini jibirosy memang keluarga kaki bomoh dari kecik sampai besar. Takde bomoh tak boleh hidup senang, susah nak tipu orang, Terima kasih pada jibi dan squad jin bomoh kapalterbang. Ingat jibi ingat temberang. Kena kencing jibi senang.

Tukar Pm memang takkan selesai masalah. Tapi sekurang2nya bila jibodoh ni berenti takde lah menambah masalah. Sedang masalah yang berlaku hari ni semua banyak datang dari bodoh dia. Perangai bangang tak paham bahasa. Dia ingat Malaysia ni kepala ayah dia yang bina. Rakyat mesti terhutang budi sama dia. Hasil kerajaan Bangang NAjiplah rakyat sejahtera.

Wei bangang, kau mana pegi mesti nak tunjuk bodoh2 kau depan orang ramai. Dia rasa seronok bila orang ramai tepuk tangan sorakkan kelakar2 bangang dia. Dia lucu, suka ambiktau, prihatin, kaya, adil, suka mencuri dan juga menipu. Takkan korang semua taktau?

Adil kepala hatok dia, dia curik sini bagi sana. Konon apa jugak subsidi yang dia bagi semua duit bapak dia. Bapak dia dulu sebelum masuk kubur dah pesan, jibi harta curi ni nanti bila kao besar kelak kau hadiahkan pada binimu, penjilat dan para balachi. Biar mereka sokong warisan bangang keluargha kita. Keluarga komando ajak 69, pandai bohong pandai penyamun tanpa segan. Penyamun Ajib anak baba dan para menteri. Kerna sayang pada bini.

Iblis setan bila buat salah buat jenayah dia memang taknak menyerah. Samalah dulu macam jibi punya abah. Dia rasa dia ada kuasa memerintah orang tak boleh dakwa. Semua benda dia punya. Korang semua takleh buat apa2. Tapi sebenar jibi ni bodoh selalu lupa. Mana2 jugak penjenayah dalam dunia kalau tak kena dakwa dia diburu. Bila dah kena buru macam babi hukum dia kau pasti mati. Dia bodoh tak sedar yang kuasa Allah Taala tu lagi tinggi.

Biasalah bi, bila buru firaun penyamun macam kau ni memang ambik masalah sikit. Kurang2 2 3 tahun ke. Barulah ada slot dan adegan. Baru nampak syok wayang penggambaran. Adalah watak2 bodoh selenga kau laki bini untuk diceritakan. Biar semua gen Y dan anak cucu mereka tau yang kau ni keturunan setan. Nak memerintah dunia gunakan islam gunakan Alquran.


Anonymous said...

Maka Firaun jibi pun berangkat ke majlis itu.

Dia pun mengumpulkan ahli-ahli sihir raja bomohnya untuk menjalankan tipu-daya,

kemudian ia datang ke tempat perlawanan di negeri Kelantan.


(Taha 20:60)
Maka ketika ahli-ahli sihir Mad Zin itu datang, berkatalah mereka kepada Firaun jibi:

"Benarkah kami akan beroleh upah, kiranya kami orang-orang yang menang, berjaya mempertahankan negara dari diserang?"


Asy-Syu'araa' 26:41

Anonymous said...

tuan guru yang buat ruu 355 dalam Malaysia ni bukannya penghidap penyakit islamophobia. Tapi dia ada satu penyakit biasa dalam masyarakat melayu pengamal islam ikut sukati makpakdia. Apa jugak hukum islam dalam quran semua dia boleh persenda, boleh bawak main boleh ubah jadi untung dunia. semua penyokong cucuk hidung semua mesti taat mesti walak. Kalau tak dia tuduh hang kapir, takde agama.

Kau ni ji kejap harus, kejap wajib, pegang agama ahli sunnah. Mana satu akidah kau ni ji? Perangai macam langau macam lalang. Takde pendirian takde pegangan. Hidup bebas langgar hukum macam setan. Islam apa benda kau ji?

Siap buat kira2 kerusi islam 65%, apa bodoh kau kalau dah 2 ekor presiden pekan sama marang dah Allah Taala cakap kapir takde pedoman, dah tentulah yang lainnya pun sama. Ikut islam najibiyah ahli punnah berjemaah dengan menteri penuh karomah. Dibantu oleh datin rosemah. Kalau tak taat kena buang keje, apa citer?

Parti politik yang kau buat tu bukan wasilah, itu salah. Menggunakan nama islam bawak jalan memerintah. Sedang Allah Taala Dia hidup lagi, Dia tak berkehendak pun nak cipta parti. Jadi Dia cakap terus terang je dengan lebai malang macam kau tak payah susah2lah nak gunakan islam untuk mencari undi merebut kerusi. Kau letak je lah terus nama parti kau PARTI HAJI HADI. Apasal pulak nama islam Allah Taala yang kau nak pakai dan ayat2 quran kau curi? Kau sapa?

Allah taala boleh pilih sendiri pemimpin yang Dia nak. Kau tak payah cakap banyak. Kau kira dulu dosa diri kau cukup2 dari muda sampai dewasa. Perangai macam paderi ada hati nak cerita bab agama. Ni tanda kau ulamak tak reti bahasa. Cakap kau je Allah Taala nak kene terima. Apa bangang punya bangsa.

Dalam islam takde hukum demokrasi pilih pemimpin di peti undi. Itu zaman roman katolik dulu iye firaun dulu pakai nak menguasai dunia. Senang dia nak bodoh2kan orang macam yang jibi buat dekat kelantan. Zaman nabi2 takde orang berkempen merebut kuasa. Cuma baca saja pada umat manusia ni semua yang dalam dunia ni hanya Allah taala je maha berkuasa.

Tu pasallah Dia suruh baca panjang2. Supaya korang semua berpikir, jangan suka2 buat hukum ikut sebarang. Jangan jadi firaun macam jibi, bodoh sombong, kuat kencing kaki sembang. Dia pulak nak mengajar Allah taala tentang keadilan. Sedang dia perangai kuat menyamun hati busuk punya jantan.

Kalau nak adil semua negeri kau kena bagi peruntukan. Bukan kau sorang2 belanja lakibini anakberanak untuk kau punya kesenangan. ceramah orang pasal islam, tapi dia sendiri buat dosa takde orang boleh hukum. Dia sorang je pemimpin lanun boleh lepas dari azab. Dia bangsa kebal, takde orang boleh tangkap.

Biasalah tu ji, itulah tujuan korang ubah ruu355. Buat undang2 islam versi syarikat kau sendiri yang punya. Buat dosa boleh lepas hanya dengan bayar denda. Bagi duit curik menyamun sebagai sedekah itu semua dapat pahala. Ala2 robin hood punya cara. Bangang punya cerita. Bodoh piang sampai ke tua.Pun.deck.mug.cow
Anonymous said...

Keje memburu firaun pondan ni memang thrill. Taklah semudah mengusha bapok di jalan tunku abdul rahman. Tak pulak semudah mengurat awek telan pil baru lepas keluar disco depan jalan tun razak. Pasal bapok sorang ni dia bukan pondan sebarangan. Jenis pondan bertubuh jantan bernafsu setan.

Mula dulu kemunculan dia ke alam politik biseksual ni nampak normal. Cakap lembut, tapi dalam mulut lidah bercabang. Rambut disisir rapi bibir merah tak suka berjambang. Bapok memang macam tu penampilan dia, tak suka bulu tapi suka rambut kembang. Bila bercakap mesti selalu berdusta je manjang.

Kalau ya gst kau dapat kontrol nilai ringgit apa teruk benar jatuh duit RM sekarang? Mahathir yang kau kutuk2 suka mendera tu dulu teruk2 dia pun habis kuat pun 3 ringgit 8 je pegi nilai duit masa tu. Taklah menyusahkan orang sangat. Sedang kau hari ni bodoh hari2 bagi alasan, tanpa jalan penyelesaian.

Orang tembak buntut pondan dia hari2 terus dia kalih cerita lain. Cerita pasal deraan seksual budak2. Yang mak orang kena bomb pasal cemburu berkasih gelap dengan bapak orang kau taknak bincang pulak? Bodoh punya politik guna nafsu tak guna otak.

Ada menteri cakap macam orang bodoh, kita ada kelebihan kalau nak berdepan korea. Kita masa zaman mh370 dulu ada pengalaman, tungging punggung hulur je jamban. Biar dia taruk belakang sam takde kesian. Sam tak kisah, kadang sakit kadang layan. Demi malaysia, lubang kunyit sam sanggup taruhkan. Tak ke bodoh punya akal pikiran?

Semua krisis yang berlaku dulu semua kena bayar pakai duit bodoh. Pakai usd. Bila kau guna khidmat diorang banyak sangat secara tak langsung terkesanlah kau punya ekonomi. Duit keluar banyak hasil kurang. Puncanya pasal jibi punya bangang main politik kencing orang. Cari kapalterbang pakai duit, tak pasal2 pekerja mas pulak jadi korban kena buang. Kau sepupu sepapat hidup happy fool bloody bastard hidup senang tak menanggung hutang.

Memang korang ni semua lahir dari keluarga senang tapi malang. Dari kecik sampai tua hanya tau tunjuk bangang. Modal kau guna nama bapak dan menang pilihanraya. Kemudian bila ada kedudukan jadi bodoh sebab dunia. Bila kita tegur mukatebal tak paham bahasa. Tu yang Allah Taala cakap korang punya keturunan bingai ni lepas mati masuk neraka. Tak payah banyak tanya. Itu je jawapan Dia.

Anonymous said...

Orang-orang kafir Yahudi dari Bani melayu marang dan pekan telah dilaknat (di dalam Kitab-kitab Zabur dan Injil Alquran) melalui lidah Nabi Daud dan Nabi Isa ibni Maryam. Yang demikian itu disebabkan mereka menderhaka dan selalu menceroboh.

(Al-Maaidah 5:78)

Mereka sentiasa tidak berlarang-larangan (sesama sendiri) dari perbuatan mungkar (derhaka dan ceroboh), yang mereka lakukan.

Demi sesungguhnya amatlah buruknya apa yang mereka telah lakukan.

Engkau orang semua melihat banyak dari mereka menjadikan orang-orang kafir (musyrik) teman rapat mereka.

Demi sesungguhnya amatlah buruknya apa yang mereka sediakan bagi diri mereka (pada hari akhirat kelak) iaitu kemurkaan Allah menimpa mereka, dan mereka pula tetap kekal di dalam azab (neraka).

Sekiranya mereka beriman kepada Allah dan kepada Nabi serta apa yang diturunkan kepadanya, nescaya mereka tidak menjadikan orang-orang (musyrik) sebagai teman rapat, akan tetapi kebanyakan dari mereka adalah orang-orang fasik.

Anonymous said...

Maka dengan sebab jibi, jihadi, jamil, midi mencabuli perjanjian setia mereka, Kami laknatkan mereka semua,

dan Kami jadikan hati mereka keras membatu (tidak mahu menerima kebenaran).

Mereka semua sentiasa mengubah Kalimah-kalimah (yang ada di dalam kitab Alquran dengan memutarnya) dari tempat-tempatnya (dan maksudnya) yang sebenar,

dan mereka melupakan (meninggalkan) sebahagian dari apa yang diperingatkan mereka mereka dengannya.

Dan engkau orang semua sentiasa dapat melihat perbuatan khianat yang mereka lakukan, kecuali sedikit dari mereka (yang tidak berlaku khianat).

Oleh itu, maafkanlah mereka (jika mereka sedia bertaubat) dan janganlah dihiraukan bodoh mereka itu

kerana sesungguhnya Allah suka kepada orang-orang yang berusaha supaya baik amalannya.


(Al-Maaidah 5:13)

Anonymous said...

Engkau punya politik bawak ke akhirat masuk neraka nak buat apa haji?

Semua manusia akan sampai ke akhirat, hanya 2 je balasan antara syurga dan neraka. Tapi kalau tengok dari gaya ucapan panjang lebar bodoh2 yang haji karang tu nampak sangatlah haji memang ahli neraka. Menjual ilmu akhirat untuk mendapat masyur dunia. Sah akhirat dapat celaka.

Cuba tengok haji tengok jibi, ngam je dia keluar dari kelantan jual temberang merebak bencana atas muka bumi. H5N1 pun datang, ayam pun mati dengar sumpah puaka air liur uncle jibi. Itupun manusia masih lagi bodoh taksedar diri menangis air mata bila dilawati uncle jibi. Dia taktau roh orang tu menangis pasal sedih bila mati neraka pasti. Iyalah hidup buta, tegak2 kena kencing dengan wahli jibi. Percaya sangat pada tuhankhamu, jibirosy yang mulia hati.

Lain kali tabayyun dulu ji, tengok betul2 camana mainan politik monkey macam si jibi. Dia bawak duit 12 bilion, tapi duit tu nanti akan masuk poket dia punya proksi, uncla pami. Semua projek khas untuk kroni, untuk rakyat kelantan dia acah2 je nak beri. Buat rumah sikit satu dua cukuplah untuk orang puji. Yang lebih2 duit bilion2 dia rembat share sikit sama bini. Masuk neraka nanti takpe, jibi dan jidi kedua duanya orang besar. Boleh kawtim cantik2 sama Ilahi. Allah mesti ok punya pasal haji hadi orang tahfis ngaji mesir lagi. Jibi pulak dah kawtim dengan king salman untuk orang pegi haji.

Apa ke bangang punya politik? Macam ni ke korang main politik tahap menteri? Kalau kau tipu orang tu biasalah, ini Allah Taala pun kau nak kencing sekali. Melampaulah ji, bodoh ekstrem. Jenis bingai taktau berpikir. Evolusi 3b dia tu bermula sejak dari remaja lagi. Tengok muka dalam ic pun dah tau. Mula hidup muka bingai, dah ada misai sikit rambut keritong jadi bodoh, lepas cerai bini pertama kawin baru bini orang terus jadi bangang. Complete evolusi bangang DNA jibi. Baka bodoh tak sedar diri.

Dia lagi flip flop rupanya dari Pak Lah. Kejap cakap kami ambik tindakan, kejap cakap buat rundingan, kejap cakap kami kutuk, kejap hantar bomoh kapalterbang. Tapi satu apa pun tindakan dia tak jadi kesan. Duk sembang je tanpa keputusan. Sembilan rakyat Malaysia masih terkandas di Korea utara. Pasal dek bodoh pemikiran jibi guna evolusi otak monkey dalam kepala bingai dia sendiri.

Tu pasal korang bila mati kena azab dua kali. Pertama bila kau nak mati, kemudian bila kau dibangkitkan semula menjadi makhluk durjana sesudah mati. Nasiblah, kau bangkit jadi ayam ke, ular sawa ke, babi ke, monyet, gajah, cipan itu atas keputusan Allah Taala. Dia yang akan tentukan hukuman dan balasan buat makhluk derhaka macam korang. Dia saja je baca dulu siap2 semua kesalahan dan hukuman. Supaya bila kau dah kena azab nanti kau tak bagi alasan. Semua perkara Dia dah terangkan.

Kita layan gelak2 je lah tengok korang punya telatah bangang tanpa perubahan. Kau ingat kau dapat hidup lama kau dah selamat tak kena tangkap kau lepas azab balasan. Ni yang dinamakan Evolusi Bangang Akal Pikiran. Manusia bodoh yang tak memikir masa hadapan. Dia tak sedar depan dia ada azab api neraka untuk ditelan. Macamana hari ni dia senang telan duit2 haram. Macam tu lah senang dia di akhirat kelak minum api neraka hidup segan mati tak mau. Pasal hidup dunia muka tak malu. Dia tak malu buat dosa besar dengan Allah Taala.

Anonymous said...

seBENARnya yang bakal terjadi kat jihadi nanti macam ni


Dan katakanlah pada hajibi dan hajihadi:

"Kebenaran itu ialah yang datang dari Allah,

maka sesiapa yang mahu beriman, hendaklah ia beriman;

dan sesiapa yang mahu kufur ingkar, biarlah dia mengingkarinya".

Kerana Kami telah menyediakan bagi jibi dan jihadi yang berlaku zalim itu api neraka, yang meliputi mereka laksana khemah;

dan jika mereka meminta pertolongan kerana dahaga, mereka diberi pertolongan dengan air seperti tembaga cair yang membakar muka; amatlah buruknya minuman itu,

dan amatlah buruknya neraka untuk kedua mereka sebagai tempat bersenang-senang.


(Al-Kahfi 18:29)

Anonymous said...

"Sesungguhnya orang-orang besar ini adalah kaum yang berdosa, (yang telah sebati dengan kekufurannya, dan berhaklah mereka menerima balasan yang seburuk-buruknya)".
(Ad-Dukhaan 44:22)

Lalu (diperintahkan kepadanya): "Bawalah hamba-hambaku (pengikut-pengikutmu) keluar pada waktu malam, kerana sesungguhnya kamu akan dikejar (oleh Firaun dan orang-orangnya).

"Dan tinggalkanlah laut itu dalam keadaan tenang - terbelah, kerana sesungguhnya mereka (yang mengejarmu itu) ialah tentera yang akan ditenggelamkan (sehingga binasa)".

Banyak sungguh kebun-kebun dan matair, mereka tinggalkan,

Dan juga berbagai jenis tanaman serta tempat-tempat kediaman yang indah - mulia,

Dan juga kemewahan hidup, yang jibirosy sekian lama menikmatinya.

Anonymous said...

Demikianlah keadaannya (hukum Kami ke atas orang-orang yang sombong derhaka);

dan Kami jadikan semua peninggalan Firaun hajibi dan orang-orangnya: milik kaum yang lain.

Mereka (ketika dibinasakan) tidak ditangisi oleh langit dan bumi (atau penduduk keduanya) dan mereka pula tidak diberi tempoh lagi.

Dan demi sesungguhnya! Kami telah selamatkan kaum Bani Melayu, dari azab yang menghina, -

Dari penindasan Firaun, sesungguhnya jibi adalah seorang yang sombong takbur lagi terbilang dari orang-orang yang melampaui batas (dalam keganasan dan kekejamannya).

Dan demi sesungguhnya! Kami telah memilih mereka dengan berdasarkan pengetahuan (Kami) - menjadi lebih pangkatnya dari penduduk dunia (pada zaman itu),

Dan Kami berikan kepada mereka melalui berbagai mukjizat yang mengandungi ujian yang jelas nyata (untuk melahirkan sikap sebenar mereka).

(Ad-Dukhaan 44:33)

Anonymous said...

Sesungguhnya hari pemutusan hukum untuk memberi balasan pada jibi, ialah masa untuk mereka semua berhimpun,

(Ad-Dukhaan 44:40)

Iaitu hari seseorang kerabat, sahabat karib, ibubapak tidak dapat memberikan sebarang perlindungan kepada seseorang kerabat atau sahabat karibnya, dan mereka pula tidak akan diberikan pertolongan (untuk menghapuskan azab itu),

Anonymous said...

Maka adakah orang yang telah ditetapkan atasnya hukuman azab (disebabkan kekufuran dan kebodohannya,

sama seperti orang yang dijanjikan bergembira dengan balasan imannya? Sudah tentu tidak) !

Oleh itu adakah engkau berkuasa menyelamatkan anak penagih kau yang (ditetapkan kekal) dalam neraka?


(Az-Zumar 39:19)


Pepatah melayu baru

Anak di neraka mati kepanasan, bapak menipu di dunia hidup kesenangan.

Pi mampus sama kau sapa suruh hidup makan dadah jadi syaitan.

Barang yang lepas usah ditangiskan, itu semua bodoh punya lakonan.

Anonymous said...

Sesungguhnya orang-orang yang beriman, kemudian mereka kafir, kemudian mereka beriman semula, kemudian mereka kafir sekali lagi, kemudian mereka bertambah-tambah lagi dengan kekufuran dan kebodohan,

Allah tidak sekali-kali akan memberi ampun kepada mereka, dan tidak akan memberi pertunjuk hidayah kepada si bodoh itu ke jalan yang benar.

(An-Nisaa' 4:137)

Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik itu:

bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya;

(Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman.

Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu,

kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya adalah milik Allah Taala semata mata, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya).

Anonymous said...

Sesiapa yang mahukan kemuliaan (maka hendaklah ia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah),

kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan.

Kepada Allah lah naiknya segala perkataan yang baik (yang menegaskan iman dan tauhid, untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan),

dan amal yang soleh pula di angkatnya naik (sebagai amal yang makbul - yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya) bukan emas dan duit banyak sebagai perkiraan.

Dan sebaliknya: orang-orang yang merancangkan kejahatan (untuk mendapat kemuliaan) supaya dibodek dipuji,

adalah bagi mereka azab seksa yang berat;

dan rancangan jahat mereka (kalau berkesan) akan rosak binasa.


(Faatir 35:10)

Anonymous said...

Kau punya hujah2 bangang ruu355 ni banyak yang dangkal ji. Itu pasal orang selamba je boleh bangkang akal bangang yang kau cadang. Kau jenis bodoh tak berpikir paksa2 orang terima undang islam yang kau gubal, yang kau rancang. Kau bodoh ke ji tak pikir yang kau menunjukkan pada orang melayu ni kau ilmu setaraf Allah Taala boleh buat hukum dan undang2 sendiri?

Melayu dah terima islam lama sebelum penjajah datang. Dulu lagi diorang tau bab hukum hakam dalam islam. Jadi kau tak payahlah nak tunjuk macho macamkan kau ulamak serba tau. Sedang kau hanya bertaraf lebai kampung dari Marang. Sapa nak terima islam ciplak yang kau bawak. Perangai lanun menciplak curik ayat2 quran, ada hati nak suruh orang taat kat bodoh dia.

Wei ji, apalah lembab sangat otak tua kau tu berfikir? Bukak sikit serban kusam kau tu, biar dia boleh pikir jauh2. Supaya tak dilihat dek orang bangang kampung kau tu di mata ramai. Kadar jenayah meningkat sebab yang memimpin negara pun penjenayah. Penjenayah kelas tinggi konon dia tinggi maruah. Tak boleh kena tangkap, kena dakwa makan rasuah. Dia dipilih secara demokrasi, takde sapa boleh cabar dosa dan bangang dia di mana2. Dia ada hak ekslusif untuk masuk neraka, korang pedulik apa? Lanun bugis pantang berganjak, pantang menyerah, lebih rela berbuat khianat berpaling tadah.

Orang ji kalau dah perangai lanun memanglah takde akidah. Semua benda atas dunia ni dia boleh makan boleh lapah. Halal haram hanya nama saja, janji hidup mau senang. Bila dah takde pedoman takde pegangan kau jangan haraplah dia nak hormat hukum islam dengan cara sepatutnya. Dia buatlah hukum islam tu macam hukum makbapak dia. Dia masuk neraka pun dia pedulik apa, atas dunia kau nampak kubur dia mewah besar. Tanam kat makam pahlawan lagi tu. Dalam kubur kena seksa mana ada korang tau.

Macam ni lah cara perangai penjenayah menipu. Lakonan dia memang cantik, meleleh airmata kalau dengar dia punya sembang. Tertusuk hati hamba dengar dia punya temberang. Tapi sekali dia merompak hasil memang kencang. 10 keturunan pun tak habis makan.

Memang terang lagi bersuluh haji ni memang bodoh. Suka memainkan agama ikut nafsu dan emosi. Haji nak orang semua tau haji ni pejuang agama islam yang mesti dihormati. Tapi sebenarnya haji ni penyamun jual agama ikut sesedap hati. Haji ingat Allah Taala wakilkan haji jadi wali. Haji ada lesen besar buat undang2 islam sendiri. Bodoh kau ji, daripada hidup lagi baik kau pegi mati.

«Oldest ‹Older   1001 – 1091 of 1091   Newer› Newest»