Monday, June 10, 2013

Universiti Kehidupan 245 – “Majlis Ulama Kota Mekah”

Perjalanan Universiti Kehidupan ke 17 kali ini bersama dengan ibadah Umrah.

Di Mekah, seperti biasa, saya akan menziarahi ulama-ulama Ahli Sunnah wal Jamaah dan saya membawa jemaah bersama menzirahi dan menyertai majlis zikir dan selawat.

IMG_0242

Ini di antara selawat dan Madih yang dibaca. Majlis bermula dengan zikir selepas solat Maghrib, dan selepas isyak ia di sambung dengan majlis selawat.

IMG_0246

Majlis dihadiri oleh Ulama dari Turki, India dan beberapa negara Arab lainnya

IMG_0247

InsyaAllah sesiapa yang mahu mengikuti perjalanan Majlis ini boleh mengikuti program Jejak Rasul bulan Ramadhan ini, saya bersama krew Jejak Rasul merakamkan perjalanan program Ulama Mekah ini.

ustaz amin di masjlis ulama mekah

Selepas tamat program, ia diraikan dengan majis jamuan, biasanya akan makan nasi Mandy kambing.

“Universiti Kehidupan, Pengajian Sepanjang Hayat”

al-Faqir Ila Rabbihi

Muhamad bin Abdullah

Mekah al-Mukarramah

10 Jun 2013 jam 5.30 petang

2 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah...seronoknya.Ustaz pun sihat nampaknya.Fauzi UK10.

Unknown said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

 Alhamdulillah syukur di atas pembukaan Kapal Dive Lodge dibawah selian Ustaz Muhamad bin Abdullah atau lebih dikenali sebagai Ustaz Amin ...